Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

31/01/2010 Πιερικός/Άρχέλαος Πρωταθλητής Χειμώνα







Μπάσκετ Β’ Εθνική: Πανάξιος πρωταθλήτης χειμώνα ο Πιερικός Αρχέλαος
( 01/02/2010 )
Μαντουλίδης - Πιερικός Αρχέλαος 67-81
Παίζοντας ποιοτικό μπάσκετ ο Πιερικός Αρχέλαος νίκησε χθες στην Θεσσαλονίκη τον Μαντουλίδη με το ευρύ σκορ 81-67 και στέφθηκε πανάξια πρωταθλητής Χειμώνα με τη λήξη του α’ γύρου.
Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι στο ξεκίνημα με τους Κατερινιώτες να κάνουν ένα σερί 7-1 επί του Μαντουλίδη που αντέδρασε και ισοφάρισε σε 7-7.
Η ομάδα του Μαντουλίδη προσπάθησε να παίξει καλό μπάσκετ είναι μια γρήγορη νεανική και ποιοτική ομάδα αλλά δεν μπόρεσε να κοντράρει τον Πιερικό Αρχέλαο που την έπαιξε πολύ δυνατά και σιγά σιγά άνοιξε το σκορ φτάνοντας στο 23-9.
Το πάρτι άρχισε για τον Πιερικό Αρχέλαο στη συνέχεια με το σκορ να φτάνει και μέχρι τους 23 πόντους διαφορά δείγμα της ανωτερότητας σε όλους τους τομείς.
Η πολύ καλή δουλειά του Δ. Γαλάνη φάνηκε για μία ακόμη αγωνιστική και ο Πιερικός Αρχέλαος άρεσε με την χθεσινή του παρουσία επί του Μαντουλίδη.
Η παρουσία πάρα πολλών φιλάθλων από την Κατερίνη δείχνει έμπρακτα την ολόθερμη συμπαράσταση και στήριξη του Πιερικού Αρχέλαου στην τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει ώστε να πετύχει τον δύσκολο στόχο της ανόδου της Α2 ανδρών.
Αμέσως μετά τη λήξη του παιχνιδιού οι φίλαθλοι αποθέωσαν τους νικητές για το ωραίο θέαμα που τους έδωσαν αλλά και για την χαρά της κατάκτησης του ροζ φύλλου αγώνα της συνάντησης.
Χαρακτηριστικό του χθεσινού παιχνιδιού ήταν ότι αγωνίστηκαν όλοι οι παίκτες του Πιερικού Αρχέλαου που ήταν στη χθεσινή αποστολή.
Μετά τα χθεσινά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε ο α’ γύρος και σε 15 παιχνίδια ο Πιερικός Αρχέλαος βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Ξεχώρισαν οι 4 πρώτες ομάδες και το γκρουπ περιλαμβάνει τους Πιερικό Αρχέλαο, Ελευσίνα, Ερυθραία και Λαύριο.
Aναμένεται δύσκολη συνέχεια στο β’ γύρο και γι’ αυτό το λόγο οι άνθρωποι του Πιερικού Αρχέλαου κρατούν χαμηλό προφίλ και προσπαθούν σε κάθε παιχνίδι να είναι καλύτεροι από το προηγούμενο.
Τα δεκάλεπτα: 9-23, 28-40, 38-65, 67-81.
Διαιτητές: Παπαφωτίου - Καλογερόπουλος Β.
Οι συνθέσεις των ομάδων
Μαντουλίδης (Κεραμμέας)
Γάκης 5, Κατσίβελης 8, Ιωακειμίδης 2, Τράντας 12 (2), Φλιάτης, Χρυσόπουλος 6, Γιαχανατζής 4, Δάλπας 5 (1), Καραθανάσης 7 (1), Βελισσαρίου, Γρίψιος, Πάλλης 18.
Πιερικός Αρχέλαος (Γαλάνης)Τσαϊτουρίδης, Μητσάκης 6, Μόρφης, Παπαμιχαήλ, Δαμαλής, Βίλας, Ράπτης 11, Γκογκίδης 10 (3), Γκέρος 7, Ροδοστόγλου 18 (1) , Ψαρόπουλος 18 (6/7), Τσουκ 11






Έδειξε ποιος είναι το «αφεντικό» του Ομίλου
Μαντουλίδης - Πιερικός Αρχέλαος 67 - 81
Άλλη μια μεγάλη νίκη πέτυχε ο Πιερικός-Αρχέλαος με τη λήξη του πρώτου γύρου ξεπερνώντας μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Μαντουλίδης μέσα στη Θεσσαλονίκη και διατηρήθηκε έτσι μόνος στην πρώτη θέση.
Οι παίκτες του Πιερικού-Αρχελάου από το πρώτο δεκάλεπτο πήραν το έλεγχο του παιχνιδιού και προβάδισμα στο σκορ και το κράτησαν μέχρι το τέλος φτάνοντας μάλιστα τη διαφορά και στους 27 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο.
Τελικά το 67-81 δεν παύει να είναι μια πολύ μεγάλη νίκη που στέλνει το μήνυμα σε όλους ότι το μεγάλο «αφεντικό» του Ομίλου είναι ο Πιερικός-Αρχέλαος και αυτός τελικά θα είναι που θα τερματίσει πρώτος.
Δεκάλεπτα: 9-23, 28-40, 38-65, 67-81.
Διαιτητές οι κ.κ. Παπαφωτίου και Καλογερόπουλος Β.
Οι συνθέσεις:
ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ (Κεραμέας): Γάκης 5, Κατσίβελης 8, Ιωακειμίδης 2, Τράντας 12 (2), Φλιάτης, Χρυσόπουλος 6, Γιαχανατζής 4, Δάλπας 5 (1), Καραθανάσης 7 (1), Βελισσαρίου, Γρίψιος, Πάλλης 18.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Γαλάνης): Τσαϊτουρίδης, Μητσάκης 6, Μόρφης, Παπαμιχαήλ, Δαμαλής, Βίλλας, Ράπτης 11, Γκογκίδης 10 (3), Γκέρος 7, Ροδοστόγλου 18 (1) , Ψαρόπουλος 18 (6), Τσουκ 11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου