Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

29/05/2007 Ο Πιερικός επέστρεψε στην Β΄ Εθνική

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΤΑ ΧΡΟΝΙΑ

Αναγέννηση Άρτας 2 - Πιερικός 3

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Ο Πιερικός έφυγε προχθές με το "διπλό" από την Αρτα. Κέρδισε με 3-2 την Αναγέννηση και μετά από επτά χρόνια επέστρεψε στη Β' Εθνική.


Το συγκρότημα του Γιώργου Βαζάκα, που ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη ώστε να έχει την κατάσταση στα χέρια του και να μην εξαρτάται από το αποτέλεσμα του αγώνα του Ολυμπιακού Βόλου, στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα επέβαλε το ρυθμό του και κέρδισε δίκαια. Οι φιλοξενούμενοι εκτός από τα τρία γκολ, δημιούργησαν και αρκετές ευκαιρίες.
Στην αντίπερα όχθη η ηπειρωτική ομάδα, που παρατάχθηκε με πολλά νέα παιδιά στη σύνθεσή της, έπαιξε ανοικτά. Πάλεψε το παιχνίδι και μάλιστα στο τέλος κατάφερε να μειώσει το σκορ. Αλλά μέχρι εκεί…
Mε όπλο την εμπειρία

Ο Πιερικός με όπλο την εμπειρία των παικτών του από την αρχή κυνήγησε το γκολ. Στο 32' κατάφερε να "ξεκλειδώσει" την άμυνα της Αναγέννησης. Ο Παναγιώτης Κυπαρίσσης ανατράπηκε από τον Τριάντο. Ο πρώτος σκόρερ του 2ου ομίλου εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και… 0-1. Στο 55' ήταν η σειρά του Δερμιτζόγλου να χριστεί σκόρερ με σουτ (πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα χτύπησε στο δοκάρι). Οκτώ λεπτά αργότερα ο Αποστολίδης με γυριστό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3.
Από το σημείο αυτό ξεκίνησε η αντεπίθεση των γηπεδούχων. Στο 78' ο Γατζέλος σούταρε, ο Παπαδημητρίου απέκρουσε προσωρινά και ο Λαναράς πήρε το "ριμπάουντ" μείωσε σε 1-3. Στο 87' ο Νικοπολίδης με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-3.
Καλή η διαιτησία του Αθηναίου Γιαννόππουλου, ο οποίος δεν χρειάστηκε να δείξει ούτε μια κίτρινη κάρτα.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ:
Πουλάκης, Χρήστου, Τριάντος, Καρακώστας, Βλάχος (76' Λαναράς), Κοκκόλης, Νικοπολίδης, Κόλινς, Γούλας (60' Μπούρμπος), Ρέντζιος (68' Γατσέλος), Μπασιούκας.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ:
Παπαδημητρίου, Τασίδης, Αποστολίδης, Χατζηζήσης, Π. Κυπαρίσσης, Τροϊρης, Γιαννούλης, Δερμιτζόγλου (79' Παπαγιαννόπουλος), Νοβακόφσκι, Μανίκας (89' Γεωργίου), Μακρής.
ΑΡΤΑ: ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΑΝΟΥΤΣΟΣ
Δηλώσεις του προπονητή του Πιερικού Γιώργου Βαζάκα
«Ότι τάξαμε το καλοκαίρι στους φιλάθλους του Πιερικού του αφιερώνουμε σήμερα το πρωτάθλημα και την πολυπόθητη άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία γιατί αυτή η ομάδα και ο κόσμος της πρέπει να ανήκουν στο χώρο των μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου.» (Πηγή: Ολύμπιο Βήμα)



1 σχόλιο: