Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Για τα μέλη και τους φίλους του Σ.Φ.Ι.Π.

Η πρώτη τακτική γενική συνέλευση του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού αποτελεί παρελθόν. Δεν έχει σημασία από ποια ονόματα απαρτίζεται το ΔΣ του συλλόγου. Η ουσία επικεντρώνεται στο γεγονός ότι ο Σ.Φ.Ι.Π. είναι μια πραγματικότητα που απασχολεί με θετική ενέργεια την πολυτάραχη ζωή μας.
Το όνειρο δεν έχει πρόσκαιρο χαρακτήρα. Τα βήματα της προσπάθειας είναι σταθερά. Αργοπορήσαμε, αλλά τολμήσαμε. Είμαστε παρόντες, αποφασισμένοι να ζωντανέψουμε μνήμες του ένδοξου παρελθόντος.
Δεν οικειοποιούμαστε την ιστορία του Πιερικού. Δεν διεκδικούμε δόξα και δαφνοστέφανα. Δεν καθοδηγούμαστε από κανέναν. Είμαστε ανοικτοί σε ιδέες και προτάσεις. Τους ακούμε όλους, τους σεβόμαστε όλους, μαθαίνουμε από όλους, κάνουμε λάθη, αλλά συνεχίζουμε.
Λάβαμε υποσχέσεις, δεσμεύσεις που επιβάλλεται να τηρηθούν για να μπορούμε κι εμείς να αντικρίζουμε με θάρρος όλους τους φίλους που παρασύραμε στο δρόμο μας. Ένα δρόμο που είναι δύσκολος, αλλά αξίζει να τον διαβούμε όλοι μαζί για να γιορτάσει η Πιερική οικογένεια τα 50χρονα γενέθλια του ιστορικού μας συλλόγου, όπως ακριβώς της αρμόζει.
Ο χρόνος πλέον κυλάει αντίστροφα για την 11η Απριλίου του 2011. Τα χρονόμετρα πρέπει να αποτελούν σήμα κατατεθέν σε κάθε γωνιά της Πιερίας, σε κάθε έντυπο και ραδιοτηλεοπτικό μέσο, σε κάθε εμπορικό κατάστημα, σε κάθε αθλητικό χώρο, σε κάθε σπίτι.
Ο Πιερικός κατέχει, δικαιωματικά, ένα μεγάλο κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς του νομού μας. Ας το διαδώσουμε με αγάπη και σεβασμό, για τον τόπο μας, για την νεολαία μας, για τον Πιερικό μας.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου