Σάββατο 2 Απριλίου 2011

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ

Ήταν Σεπτέμβριος του 1969. Ο 26χρονος τότε Γιάννης Φαρδέλλας εκλέγεται για πρώτη φορά στο Δ.Σ. του Σ.Φ.Κ. «ΠΙΕΡΙΚΟΣ» και αναλαμβάνει Έφορος Ιματισμού του Συλλόγου. Ονειρεύεται την δημιουργία τμήματος ΜΠΑΣΚΕΤ και το εισηγείται στο Δ.Σ. Παρακάμπτει όλες τις αντιρρήσεις των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. και παίρνει την έγκριση του. Δημιουργείται θέση Εφόρου Μπάσκετ και γίνεται ο πρώτος Έφορος. Έτσι αρχίζει η δημιουργία του Μπάσκετ στην Κατερίνη. Στο Δ.Σ. εισηγείται και ορίζεται προπονητής ο Στάθης Ζάννας, καθηγητής Σωματικής Αγωγής. Στην είδηση της ίδρυσης τμήματος Μπάσκετ προσέρχονται πολλοί νέοι και ξεκινά η πρώτη ομάδα, στην οποία έπαιξαν οι Ζάννας Στάθης, Ζάννας Γρηγόρης, Νέστωρας Νίκος, Μπάμπας Γιάννης, Κοσμάς Γρηγόρης, Γκοτζαμανίδης Χρήστος, Ταρσινός Ιωάννης, Δήμκαρος Αθ., Πατσίκας Ελευθ., Κοντσαλής Ηλ., Καστανάρας Χρ., Κουρτίδης Λούης, Ευφραιμίδης Κων., Σιδηρόπουλος Χαρ. Αυτή την περίοδο αρχίζει το πρωτάθλημα Κ.Δ. Μακεδονίας στο οποίο συμμετέχει επιτυχώς και ο Πιερικός. Αυτό ήταν η αρχή για να δικαιωθεί ένας παλιός παράγων του Πιερικού που ξεχάστηκε και ποτέ δεν αναγνωρίστηκε το έργο του.



Η πρώτη ομάδα Μπάσκετ από τον φιλικό αγώνα ΠΙΕΡΙΚΟΣ – ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ Θεσ/νίκης. Από αριστερά Ζάννας Γρηγ. , Μπάμπας Ιωαν., Νέστωρας Νικ,. Ζάννας Στάθης, Κοσμάς Γρηγόρης και ο ιδρυτής του τμήματος Μπάσκετ και πρώτος Έφορος Φαρδέλλας Ιωάννης.



Στους καταρράκτες της Έδεσσας πρίν από τον αγώνα Εδεσσαικός - Πιερικός

1 σχόλιο:

  1. Αξιότιμε jimf69,
    σε παρακαλούμε αν γίνεται οι πολύ ενδιαφέρουσες φωτογραφίες που ανάρτησες, να τις έχουμε με μεγαλύτερη ανάλυση και να έχουν αποτυπωμένο σε κάποια γωνιά τους το όνομα του κατόχου τους.
    π.χ. Αρχείο: Ιωάννη Φαρδέλλα
    Ευχαριστούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή