Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Γιάννης Μαντζουράνης: Ο ΕΘΝΙΚΑΡΑΣ

Φιλικό προς τιμήν του Ματζουράνη
Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές ένωσαν τις δυνάμεις τους για τον «Εθνικάρα»
Φωτογραφία: Action Images )
Αθήνα
Παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Εθνικού έπαιξαν φιλικό παιχνίδι με τους επίλεκτους του ΠΣΑΠ, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του Γιάννη Ματζουράνη. Ο αγαπημένος σε όλους τους φιλάθλους, «Εθνικάρας» πρόκειται να κάνει επέμβαση στο μάτι του και όσοι θέλουν να βοηθήσουν μπορούν να καταθέτουν χρήματα στην Εμπορική Τράπεζα στον αριθμό: 67531442.

Το «παρών» στην γιορτή έδωσαν οι Δομάζος, Λεμονής, Βαϊτσης, Σταυρόπουλος, Σαργκάνης, Μανίκας, Γκουλής, Δήμος, Καψής, Κωνσταντόπουλος άλλα και πολλοί άλλοι που έχουν γράψει την δικιά τους ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο παλαίμαχος πορτιέρο, Νίκος Σαργκάνης, τόνισε πως ο ΠΣΑΤ ήταν γι' άλλη μία φορά παρών σε φιλικό που έγινε για καλό σκοπό και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στον Γιάννη Μαντζουράνη.

Ο Μιχάλης Καψής δήλωσε: «Μακάρι να συνεισφέρουν όλοι για τον Μανζουράνη, ώστε να είναι γρήγορα και πάλι κοντά στα γήπεδα».Αλλά και ο Μίμης Δομάζος επισήμανε: «H μέρα είναι αφιερωμένη σε έναν μεγάλο άνθρωπο».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο Τάκης Λεμονής που δόξασε τον Εθνικό. Ο τεχνικός του Πανιωνίου τόνισε πως όλοι πρέπει να βοηθήσουν τον «Εθνικάρα», ενώ για το λιγοστό κόσμο που ήταν στις κερκίδες είπε: «Στην Ελλάδα που ζούμε τι μπορείς να περιμένεις».

Τέλος ο ίδιος ο «Εθνικάρας» υπογράμμισε: «Είμαι πάρα πολύ συγκινημένος, για την παρουσία όλων αυτών που ήρθαν και είμαι σίγουρος ότι και άλλοι θα θέλανε να δώσουν το 'παρών', ωστόσο ήταν δύσκολο καθώς ήταν μία εργάσιμη μέρα».

Στην μικρή προσέλευση του κόσμου στάθηκαν όσοι μίλησαν τονίζοντας πως τους θλίβει που οι κερκίδες είναι άδειες. Ο Δομάζος είπε χαρακτηριστικά ότι είναι στεναχωρημένος που βλέπει μόνο τα τσιμέντα.

Για την ιστορία, το παιχνίδι κέρδισαν οι παλαίμαχοι του Εθνικού με 2-1 σκορ, με τον Μίμη Δομάζο να ξεχωρίζει με τις μαγικές προσπάθειές του. Τραυματίας από τον αγώνα αποχώρησε ο Γιώργος Βαΐτσης. Αν και είχε γίνει γνωστό, ωστόσο ότι ο Τάσος Κάκος θα έπαιρνε μέρος στο φιλικό, ο Κερκυραίος ρέφερι δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο.
(in.gr)

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΜΙΜΗΣΗ
Ο γνωστός «Εθνικάρας» Γιάννης Μαντζουράνης
Είναι πραγματικά ασύλληπτο αυτό που έχει να επιδείξει ως φίλαθλος ο γνωστός «Εθνικάρας», Γιάννης Μαντζουράνης. «Είμαι Εθνικός από το ’44. Από το ’50 δε ακολουθώ την ομάδα εντός και εκτός έδρας ανελλιπώς.
Ο γνωστός «Εθνικάρας» Γιάννης Μαντζουράνης: «Έχω χάσει μόνο 8 παιχνίδια».
Επί 56 χρόνια δηλαδή, ακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα σε όλη την Ελλάδα, από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, στερούμενος προσωπικές και οικογενειακές στιγμές. Παράδειγμα προς μίμηση λοιπόν ο «Εθνικάρας», όχι όμως μόνο για την αφοσίωσή του στην ομάδα της καρδιάς του, αλλά και για το ήθος, την ποιότητα και το επίπεδό του ως φιλάθλου, αφού το μόνο που κάνει είναι να εμψυχώνει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας του χωρίς να καταφέρεται ούτε κατά των αντιπάλων, ούτε κατά των διαιτητών. Γι’ αυτό και το Σάββατο μετά το παιχνίδι αποχώρησε από το γήπεδο σχεδόν βουρκωμένος και σιωπηλός, χωρίς να καταλογίσει ευθύνες σε τρίτους για την ήττα του Εθνικού. Η γνωστή ιαχή του που αντήχησε και στην πόλη μας, αποτελεί ένα ακόμη τιμητικό γεγονός για το ποδόσφαιρο του τόπου μας.
(Από ένα αφιέρωμα στο Βήμα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου