Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Πιερικός/Αρχέλαος - Αρκαδικός: Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2010 (17:30)



Η Ιστορία

Ο Αρκαδικός ιδρύθηκε το 1976 και μετά από 32 χρόνια συνεχούς λειτουργίας στο χώρο του μπάσκετ, καλλιεργεί σήμερα όλα τα τμήματα: άνδρες, έφηβους, παίδες, μίνι, γυναίκες και κορασίδες.Η αγωνιστική περίοδος 2008-'09 είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Αρκαδικό, αφού η ανδρική ομάδα θα συμμετέχει για πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής κατηγορίας.
Ο Αρκαδικός θεωρείται -και είναι- η πιο πετυχημένη ανδρική ομάδα του αρκαδικού μπάσκετ, καθώς μετρά ένα πρωτάθλημα στη Γ’ Εθνική κατηγορία, οκτώ τίτλους στην Α’ Ανδρών, δύο Κύπελλα ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, δύο συμμετοχές στη Β’ Εθνική και εννέα συμμετοχές στη Γ’ Εθνική.Παράλληλα, έχει αναδείξει δύο αθλητές στις Εθνικές ομάδες (Δημήτρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Γαλιώτος), ενώ άλλοι δύο έχουν αγωνιστεί στην Εθνική Ενόπλων συμμετέχοντας στα παγκόσμια πρωταθλήματα του ΣΙΣΜ. Ο Παύλος Νόντας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και ο Ισίδωρος Κουτσός το χάλκινο.

Η Ομάδα

Νο4: Θόδωρος Τσιότρας

23χρ

1.88

πλευμέηκερ


Νο6: Μύρωνας Παπαδάκης

22χρ

1.86

πλευμέηκερ


Νο7: Γιάννης Αντωνιάδης

23χρ

2.01

φόργουορντ


Νο8: Νίκος Κόκκαλης

25χρ

1.98

φόργουορντ


Νο9: Γιάννης Προδρόμου

23χρ.

1.96

φόργουορντ


Νο10: Ντέμιαν Κάντιτς

26χρ

2.04

φόργουορντ


Νο11: Λευτέρης Νεοφυτίδης

24χρ

2.08

σέντερ


Νο12: Γιώργος Μπρόζος

24χρ

2.02

φόργουορντ


Νο13: Βαγγέλης Μόρφης

25χρ.

1.95

πλευμέηκερ


Νο14: Βασίλης Γιαννουλάκος

26χρ

2.17

σέντερ


Νο15: Δημήτρης Κατιάκος

23χρ

2.05

σέντερ


Προπονητής: Γιάννης Σμυρνιώτης





Βοηθοί: Μπάμπης Αλεξόπουλος





Γιάννης Καστρίτης





Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2009: Πρωτάθλημα Β' εθνικής:
Μεγάλη νίκη επί του πρωτοπόρου Αρκαδικού
Πιερικός/Αρχέλαος - Αρκαδικός 77 - 63

Τρίτη συνεχόμενη νίκη πέτυχε ο ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος. Αυτή τη φορά επί του πρωτοπόρου Αρκαδικού στην Κατερίνη με 77-63.

Το πλεονέκτημα που είχε η Κατερινιώτικη ομάδα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ήταν ότι είχε... έξι παίκτες, δηλ. τους φιλάθλους που πάλι κατέκλυσαν το μικρό κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας και επευφημούσαν διαρκώς τους καλαθοσφαιριστές, δείχνοντας έτσι την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Μήτσιου και Τζαφλέρης.

Τα δεκάλεπτα: 20-10, 38-28, 56-42, 77-63.

Οι συνθέσεις

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Γαλάνης)

Χρυσανθόπουλος 10 (2), Χατζηϊωάννου 7 (1), Τσαϊτουρίδης 6 (1), Γερογιάννης, Χρυσόπουλος 13, Παπαμιχαήλ, Ράπτης 2, Χρυσίδης 10, Κοθράς 16, Κουρκούτας, Κουνούπης 2, Τσουκ 11.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Σμυρνιώτης)

Σκουζής, Μιχάλογλου 2, Σπηλιόπουλος, Μάνος 21 (3), Κοψαύτης 9, Τσολάκης 4 (1), Ντιμπ 8 (2), Παπανικολάου,Μαναβόπουλος 7, Σημαιόπουλος, Κουτσογιάννης 2, Μουτράν 2

Δηλώσεις του προπονητή Δημήτρη Γαλάνη

Μετά τη μεγάλη νίκη του ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος επί του πρωτοπόρου Αρκαδικού στην Κατερίνη, ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης που μέχρι τώρα, όπως δείχνει η πραγματικότητα, διαχειρίζεται άψογα το δυναμικό του και σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε ότι καλύτερο, έκανε στον τύπο την παρακάτω δήλωση:

«Ο αντίπαλος δεν ήταν και σε καλή μέρα, επηρεάστηκε από την ήττα που είχε κάνει στην Καλλιθέα. Στο δεύτερο ημίχρονο μας πήγανε δύο – τρεις φάσεις. Για τον Αρκαδικό δεν μπορώ να μιλήσω, ας μιλήσει ο προπονητής του. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι πήραμε μια βδομάδα παραπάνω δουλειάς, εργασθήκαμε καλά γι' αυτόν τον αγώνα, καλύτερα από τον προηγούμενο με την Κομοτηνή. Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πολύ καλύτερα από το προηγούμενο παιγνίδι. Να ξέρετε, σίγουρα, ότι η νίκη είναι μεγάλη, αλλά θα χαρούμε μέχρι αύριο Δευτέρα γιατί μας περιμένει σκληρή προπόνηση, αφού έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιγνίδι στην Καλαμαριά.

Στον αθλητισμό και αυτό είναι το ωραίο, όλα τα πράγματα είναι διαδοχικά και εναλλασσόμενα. Και τα συναισθήματα και οι προκλήσεις.

Το είπα και την προηγούμενη φορά ότι μία πόλη που την τελευταία πενταετία έχει μεγαλώσει δραματικά σε πληθυσμό, απαιτείται να έχει και πιο καλό γήπεδο και πιο μεγάλο και πιο όμορφο. Και αυτό θα είναι ένα μεγάλο κίνητρο για τη νεολαία της πόλης να αθληθεί, γιατί όλοι αυτοί οι αθλητές που παίζουν στην ομάδα μας είναι τα πρότυπα των νέων παιδιών της Κατερίνης». (www.pierikoiantilaloi.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου