Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΣΦΚ Πιερικός Αρχέλαος: Ενωμένοι και δυνατοί στις ήττες και στα δύσκολα

Η τέταρτη συνεχόμενη ήττα και δεύτερη εντός έδρας αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για την ομάδα μπάσκετ του Πιερικού Αρχέλαου. Το καλό ξεκίνημα, ειδικά στα εντός έδρας παιχνίδια, δεν συνοδεύτηκε με ανάλογη συνέχεια για τον σύλλογο της πόλης μας.
Οι ιδιαιτερότητες και ο σκληρός ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα της Α2 καθιστά δύσκολη την αποστολή όλων των ομάδων που συμμετέχουν σ’ αυτό. Αν εξαιρέσουμε την ομάδα του ΚΑΟΔ, οι υπόλοιπες ομάδες σχεδόν είναι ισοδύναμες και κάθε αποτέλεσμα κρίνεται πλέον στη λεπτομέρεια. Σε λεπτομέρειες, που όμως στοίχησαν, κρίθηκε και το τελευταίο παιχνίδι της ομάδας μας με τον Αρκαδικό. Δεν είμαστε οι ειδικοί του μπάσκετ για να κρίνουμε τα αγωνιστικά συστήματα αλλά είναι φανερό ότι οι δυνατότητες της ομάδας είναι μεγαλύτερες. Σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια, με εξαίρεση αυτό του Ρεθύμνου, η ομάδα ηττήθηκε με οριακή διαφορά πράγμα που σημαίνει πώς ναι μεν είναι πάντα κοντά στο σκορ, αλλά από λάθη ή αστοχία έρχεται η ήττα στο τέλος. Η πίεση, το άγχος, ίσως και η ανάγκη που διακατέχει κάθε καλαθοσφαιριστή για να δείξει το ταλέντο, την προσφορά του, σε συνδυασμό με το μονόδρομο της νίκης, όλα αυτά λειτουργούν πολλές φορές σε βάρος της συνοχής της ομάδας και της ηρεμίας που πρέπει να διακρίνει τις κινήσεις των παικτών μέσα στο παρκέ. Επίσης σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να λησμονούμε τη συμμετοχή του συλλόγου σε τόσο υψηλό επίπεδο, μετά από απουσία είκοσι πέντε και πλέον ετών.
Ο προβληματισμός και η ανησυχία που επικρατεί στις τάξεις των φιλάθλων, μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα, ίσως να μην υπήρχε αν η ομάδα κατακτούσε δύο εκτός έδρας νίκες που δικαιούνταν και έχασε στη λήξη. Όσο αφορά τους εντός έδρας αγώνες η ήττα από τον ΚΑΟΔ στην Κατερίνη ήταν δίκαιη καθώς ο αντίπαλος παρουσίασε εξαιρετικό σύνολο και αποτελεί το απόλυτο φαβορί για την άνοδο στην Α1. Το αρνητικό αποτέλεσμα του Σαββάτου με τον Αρκαδικό, (ενός επίσης αξιόμαχου αντιπάλου), θα πρέπει να ξεχαστεί σύντομα. Οι παίκτες και ο προπονητής γνωρίζουν καλύτερα από όλους εμάς πως πρέπει να διδαχτούν από τα λάθη που έγιναν, από τα συστήματα που ίσως δεν βγήκαν στο παιχνίδι και να δουλέψουν πάνω σ’ αυτά.
Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη. Τίποτε δεν έχει κριθεί. Απαιτείται αυτοσυγκέντρωση, ψυχραιμία και πίστη στις δυνατότητες της ομάδας. Κανείς δεν αμφισβητεί τις ικανότητες των παικτών και δεν παραγνωρίζει το γεγονός ότι ένα νέο σύνολο χρειάζεται χρόνο για να δέσει καλύτερα και να αποδώσει τα αναμενόμενα. Όλοι στη ζωή στα δύσκολα μαθαίνουμε περισσότερα, αποκτούμε εμπειρίες, γινόμαστε δυνατοί για να ανταπεξέλθουμε ο καθένας στον αγώνα του.
Έτσι και οι καλαθοσφαιριστές μας πρέπει να φανούν «πεισμωμένοι» και δυνατοί και από την πλευρά του ο κόσμος και πάλι θα ενθαρρύνει και θα χειροκροτήσει τις προσπάθειες τους. Άλλωστε η μαζική παρουσία των φιλάθλων και η συμπαράσταση τους στην ομάδα αποτελεί σημείο ιδιαίτερης αναφοράς σε κάθε ματς. Τα ευχολόγια βέβαια δεν αποτελούν την εύκολη λύση στα δύσκολα. Τώρα όμως μας χρειάζεται το μπάσκετ της Κατερίνης περισσότερο από ποτέ. Με καλοπροαίρετη κριτική πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί να χαρούμε το άθλημα, να προσφέρουμε στον αθλητισμό και να στηρίξουμε μονιασμένοι την σπουδαία ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

1 σχόλιο:

  1. "Τα ευχολόγια βέβαια δεν αποτελούν την εύκολη λύση...
    Με καλοπροαίρετη κριτική πρέπει όλοι μαζί, ενωμένοι και δυνατοί να χαρούμε το άθλημα..."

    Πέστα Γιάννη Χρυσόστομε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή