Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

22/11/2009 Πανερυθραϊκός - Πιερικός/Αρχέλαος 70-77

Έστειλαν το μήνυμα χθες από την Αθήνα οι Κατερινιώτες (Ολύμπιο Βήμα 23 Νοεμβρίου 2009)
Μεγάλη νίκη πέτυχε χθες στην Αθήνα ο Πιερικός Αρχέλαος που πέρασε αλώβητος από το κλειστό γυμναστήριο της Ν. Ερυθραίας με το εντυπωσιακό 77-70.

Ο Πιερικός Αρχέλαος στάθηκε όρθιος στην καυτή έδρα του Πανερυθραϊκού σε ένα γήπεδο που δύσκολα θα περάσει άλλος αντίπαλος.
Στο α’ ημίχρονο οι γηπεδούχοι επικράτησαν φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και τους 12 πόντους με τους παίκτες του Πιερικού Αρχέλαου να μη μπορούν να βρουν το ρυθμό τους.
Στο 3’ 10λεπτο με φοβερή άμυνα ο Πιερικός Αρχέλαος αντέγραψε την τακτική του στο ματς με τον Εύοσμο και έκανε ένα εκπληκτικό σερί 25-4 που τον έδωσε την διαφορά στο σκορ.
Στα επόμενα λεπτά οι Κατερινιώτες δεν έχασαν το προβάδισμα που το διατήρησαν μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.
Ένα λεπτό πριν το φινάλε και ενώ το σκορ ήταν 70-71 ο Γκογκίδης με τρίποντη βόμβα έδωσε προβάδισμα 4 πόντων και έκοψε τα πόδια των γηπεδούχων.

Η ομάδα έδειξε χαρακτήρα σε μια δύσκολη έδρα και όλοι οι παίκτες διακρίθηκαν για το ψυχωμένο και μυαλωμένο παιχνίδι τους ιδιαίτερα στην επανάληψη όπου επικράτησαν κατά κράτος.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 43-31, 47-56, 70-77.

Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Μαχαιριανάκης και Πίγκας.

Οι συνθέσεις:

Πανερυθραϊκός
(Χουχουλής)
Κοντούδης 7 (1), Ροζολής 12 (3), Καλιανιώτης 6, Κακιούζης, Μαντζιώρης 8, Πάλλης, Πρίτσος 2, Πιπέρος, Χαραλαμπάκης 3 (1), Πλουτέτσκι 14 (3), Παπαδόπουλος 18, Φιλιόπουλος

Σ.Φ.Κ. Πιερικός Αρχέλαος (Γαλάνης)
Τσαϊτουρίδης, Μητσάκης 13 (1), Μόρφης, Παπαμιχαήλ, Δαμαλής, Βίλλας, Ράπτης 7, Γκογκίδης 8 (2), Γκέρος, Ροδοστόγλου 18, Ψαρόπουλος 16 (2), Τσουκ 15.

Δημήτρης Γαλάνης: «Έγινε ένα συναρπαστικό παιγνίδι»

Μετά τον αγώνα με τον Πανερυθραϊκό στην Αθήνα, προπονητής του Πιερικού Αρχελάου Δημήτρης Γαλάνης, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Πρώτα απ΄ όλα ευχαριστούμε για τη φιλοξενία τη διοίκηση και γενικά όλους τους ανθρώπους του Πανερυθραϊκού οι οποίοι έχουν ένα πολύ ωραίο και ζεστό γήπεδο. Κόσμια ήταν και συμπεριφορά τους. Έγινε ένα συναρπαστικό παιγνίδι στο οποίο παρότι δεν ξεκινήσαμε καλά, μπορέσαμε και ανακάμψαμε και πήραμε μία δύσκολη νίκη. Η συνέχεια θα είναι εξίσου δύσκολη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου