Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Αγάπη για τον Πιερικό από χιλιόμετρα μακριά

H αγάπη για ένα μεγάλο και ιστορικό σύλλογο έχει πολύπλευρες διαστάσεις. Δεν είναι βέβαια δυνατό να σφυγμομετρήσουμε αυτήν την αγάπη για καθένα χωριστά, ούτε να την κατατάξουμε σε βαθμίδες. Η καρδιά τους καθενός έχει τους δικούς της παλμούς όταν χτυπά από αγωνία και λαχτάρα για τον Πιερικό μας.
Η διαχρονικότητα όμως αυτής της αγάπης όταν εκπέμπει από χιλιόμετρα μακριά έχει ιδιαίτερη αξία, έχει τη δική της ξεχωριστή σημασία. Υπάρχουν άνθρωποι που αγάπησαν και αγαπούν τον Πιερικό κατοικώντας σε περιοχές μακριά από την Κατερίνη. Η χιλιομετρική απόσταση όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στα αισθήματα τους για τον Πιερικό.
Είναι δύσκολο να αποτυπώσεις σε λέξεις την αγάπη αυτών των φιλάθλων για τον Πιερικό. Είναι δύσκολο να έρθεις στη θέση τους για να αποδώσεις, να παραστήσεις με εικόνες τις μαγικές εποχές που ο Άρχοντας του Βορρά τους ταξίδευε σε Κυριακές που θα υπερηφανεύονται για όλη τους τη ζωή.
Πώς να πείσεις τους νέους ανθρώπους και τα μικρά παιδιά ότι για 25 χρόνια ο Πιερικός αποτέλεσε το φόβητρο των «γιγάντων» της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Πώς να μεταφέρεις το παρελθόν στο τώρα για να ευαισθητοποιηθούν, να αντιληφθούν πόσο σημαντικό ήταν για την ομάδα μας να κερδίζει φιλάθλους εκτός ορίων Νομού Πιερίας, όταν σήμερα πολλοί συμπολίτες μας αγοράζουν εισιτήρια διαρκείας για ομάδες εκτός Κατερίνης, αγνοώντας μια από τις λίγες μεγάλες επαρχιακές ομάδες που γνώρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Ο φίλος ο Στέλιος ανήκει σε αυτή τη ρομαντική κατηγορία των ανθρώπων που αγαπά τον Πιερικό από μακριά, εδώ και δεκαετίες. Έχει ζήσει μεγάλες στιγμές με τον Πιερικό σε πολλά γήπεδα της Ελλάδας, έχει κάνει τον Πιερικό μέλος της οικογένειας του, αγαπά και πονά με το δικό του τρόπο το σύλλογο της Κατερίνης.
Για όλους εμάς που ζούμε στην Κατερίνη, στην έδρα του Πιερικού, τα πεπραγμένα του συλλόγου φαντάζουν απτά, άμεσα και ορατά. Για τους φίλους όμως του Πιερικού, όπως ο Στέλιος, μια τηλεφωνική συνομιλία, ένα μήνυμα, μια εικόνα και ένα βίντεο αποτελεί πολύτιμο θησαυρό στην επαφή τους με την ομάδα.Ο Στέλιος παλεύει εδώ και καιρό μέσα από αυτή τη σελίδα του Σ.Φ.Ι.Π. να αναδείξει την ιστορία του Πιερικού, να ξαναθυμηθούν οι παλιοί, να τιμηθούν οι μεγάλες ποδοσφαιρικές μορφές της Κατερίνης και πάνω απ’ όλα να διδαχτούν και να μάθουν οι νέοι τι σημαίνει το μεγάλο όνομα ΠΙΕΡΙΚΟΣ. Παλεύει με πολλά εμπόδια, σπαταλά ατέλειωτες ώρες, ψάχνει, αγωνιά και λαχταρά για ένα βιβλίο ιστορίας του Πιερικού.
Η αδιάλειπτη αγάπη του Στέλιου για τον Πιερικό δεν χρειάζεται τα κολακευτικά σχόλια μου για να πιστοποιήσει τη δύναμη της. Η δύναμη και η αντοχή όμως αυτής της διαχρονικής αγάπης δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Γράφει τη δική της ιστορία.
Μακάρι ο Πιερικός να αγαπηθεί ξανά τόσο πολύ όσο αγαπήθηκε και αγαπιέται από φίλους όπως ο Στέλιος. Μακάρι να ζωντανέψει το ένδοξο παρελθόν.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

1 σχόλιο:

  1. Στο ξαναζωντάνεμα της Ιστορίας του Πιερικού ο Στέλιος κρατά το λάβαρο του ΣΦΙΠ στην πιο περίοπτη θέση.
    Το έργο του πέρα από σπουδαίο, είναι και δαπανηρό σε ατέλειωτες ώρες.
    Να 'σαι πάντα γερός και δυνατός αδερφέ Στέλιο!

    Συγχαρητήρια Γιάννη για τα σχόλιά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή