Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

13/02/2011 ΠΙΕΡΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ 1-1: Δύο μεγάλες ομάδες σε ένα ''μικρό'' ελληνικό πρωτάθλημα

Καλό ποδόσφαιρο, αγωνία έως το τέλος, συγκλονιστική εξέλιξη του σκόρ, άδικο αποτέλεσμα για τον Πιερικό.
Είναι ορισμένα από τα στοιχεία που χαρακτήρισαν το χθεσινό παιχνίδι της 13/02/2011, για την Football League, ανάμεσα σε δυο ιστορικές επαρχιακές ομάδες. Ο Πιερικός κατα γενική παραδοχή ήταν καλύτερος, είχε την υπεροχή, δημιούργησε ευκαιρίες, του ακυρώθηκε γκόλ, κανονικό, στο '38 και κατάφερε να ισοφαρίσει στο '89 με ένα εκπληκτικό σουτ του Μιλόσκοβιτς, αφού ο ΠΑΣ προηγήθηκε δυο λεπτά νωρίτερα με τον Μπακαγιόκο.
Αυτό όμως που σκιάζει ακόμη μια φορά ένα αγώνα ποδοσφαίρου στην Ελλάδα είναι όχι μόνο η άσχημη συμπεριφορά, λίγων, ευτυχώς, ''φιλάθλων'' στην κερκίδα, αλλά και η απαράδεκτη συμπεριφορά επαγγελματιών ποδοσφαιριστών μέσα στο γήπεδο.
Η ένταση στο τέλος του αγώνα με αποκορύφωμα την άσεμνη, και κατ' εξακολούθηση, ενέργεια του ξένου ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ, (δεν αξίζει καν να αναφέρουμε το όνομα του), που δεν τιμά με τη στάση του το ιστορικό σωματείο των Ιωαννίνων, προσβάλλει όλους του υγιείς φιλάθλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο και μισούν τα αίσχη και τα παράσιτα των γηπέδων. Είναι άδικο και για τους νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές να περιθωριοποιούνται για να παίζουν στη θέση τους απίθανοι αλλοδαποί που δεν σέβονται ούτε τα χρήματα που λαμβάνουν, ούτε τους εργοδότες τους και πολύ περισσότερο τον κόσμο. Είναι κρίμα για τα μικρά παιδιά που πηγαίνουν στο γήπεδο να είναι αυτόπτες μάρτυρες αχαρακτήριστων, απαράδεκτων ενεργειών από τα ινδάλματα τους, από τους πρωταγωνιστές του γηπέδου, τους ποδοσφαιριστές.
Θα σώσουμε τίποτα τελικά σ' αυτή τη χώρα; Είναι οφθαλμοφανές ότι πολλοί από απ' αυτούς που κινούν τα νήματα στον επαγγελματικό χώρο του ποδοσφαίρου, ενοχλούνται από την διαφορετική και ευαίσθητη στάση μας και θα ήθελαν πολύ να μην υπάρχουμε.
Εμείς οι ρομαντικοί που αγαπούμε τον αθλητισμό, το ποδόσφαιρο και τον Πιερικό πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη στα "μιάσματα'' που δεν έχουν θέση στο χώρο.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

2 σχόλια:

  1. Γιάννη , για μια ακόμα φορά μια χαρά και σωστά τα λες. Συμφωνώ μαζί σου, συνέχισε και εμείς μαζί σου.
    Δ. Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο δρόμος για την εξυγείανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου πότε δεν ήταν ομαλός κι ευθύς.
    Μάλλον θά 'λεγα τ' αντίθετο.
    Ότι ήταν και είναι τραχύς, σύσβατος, γεμάτος επικίνδυνες στροφές, χωρίς φωτεινές διαδρομές.
    Φωτεινές όμως προσωπικότητες σαν του Γιάννη Τσαπουρνιώτη, φωτίζουν τις καλές πτυχές του ποδοσφαίρου και γεμίζουν τις ψυχές μας μ' ελπίδες.
    Γιάννη σ' ευχαριστούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή