Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Οι φίλαθλοι του Πιερικού: Χρήστος Οικονόμου - Ο σέντερ μπάκ του Μεγάλου Αλεξάνδρου Μπάκναγκ Γερμανίας, μια ζωή κοντά στον Πιερικό

Η μεγάλη οικογένεια του Πιερικού έχει να καυχιέται για τους ποδοσφαιριστές της, για τους παράγοντες της, για τους προπονητές, αλλά και για τους πιστούς φίλους της.

Ο Χρήστος Οικονόμου, εδώ και πολλές δεκαετίες, ανελλιπώς βρίσκεται κοντά στην ομάδα της Κατερίνης, στις προπονήσεις, στους αγώνες, σε οποιαδήποτε εκδήλωση αφορά τον Άρχοντα του Βορρά.

Ο ίδιος υπήρξε ποδοσφαιριστής στην ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στο Μπάκναγκ της Γερμανίας. Μια ομάδα που ιδρύθηκε από Έλληνες μετανάστες, ανάμεσα τους και πολλοί Κατερινιώτες. Ως σέντερ μπάκ άφησε τη δική του σφραγίδα στα γήπεδα της Γερμανίας και τιμήθηκε πολλές φορές από το σύλλογο που αγωνίστηκε. Τερματοφύλακας σ' αυτή την ομάδα των μεταναστών υπήρξε ο αδελφός του Χρήστου, ο Ευριπίδης Οικονόμου, μια χαρακτηριστική φυσιογνωμία πιστού φιλάθλου του Πιερικού μας.

Ως Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού, έχουμε χρέος και είναι τιμή μας , έστω με μια λιτή αναφορά, να εξάρουμε την ανιδιοτελή προσφορά των εξηντάρηδων και εβδομηντάρηδων "παλικαριών" που ακούραστα συμπαραστέκονται καθημερινά στην ομάδα της καρδιά τους, στον μεγάλο ΠΙΕΡΙΚΟ.


Χρήστο Οικονόμου, σε ευχαριστούμε θερμά.


*23/09/1975, εφημερίδα Ακρόπολις.

1 σχόλιο: