Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Γιάννης Τσαπουρνιώτης: ΠΙΕΡΙΚΟΣ - Ευκαιρία να αποδράσουμε από την γάγγραινα του κατεΣΤΗΜΕΝΟΥ

Στημένοι αγώνες, παράγκες, παράνομα στοιχήματα, δωροδοκίες, εγκληματικές οργανώσεις και πολλές άλλες μελανές εικόνες στιγματίζουν τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου τον τελευταίο καιρό. Τα καμώματα της μπάλας, της στρογγυλής θεάς, οι αγωνιστικοί χώροι, οι ποδοσφαιριστές, το αθλητικό ιδεώδες και το φίλαθλο πνεύμα έχουν τεθεί στο περιθώριο.
Μέσα σ’ αυτό το έντονο παραλήρημα των «αντιαθλητικών» φάουλ των ανθρώπων του ποδοσφαίρου μας, η ομάδα της καρδιάς μας, ο Πιερικός, εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην ιστορία του.
Η ομαλή μεταβίβαση των μετοχών από τον Γιάννη Ντούμο και τον Δημήτρη Ελευθεριάδη στον Κώστα Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του, χωρίς χρονοτριβή και προστριβές, έδωσε τα χρονικά περιθώρια στη νέα διοίκηση να δράσει άμεσα και να θέσει σε εφαρμογή τα αρχικά πλάνα λειτουργίας της.
Η νέα φιλοσοφία που επιδιώκει να χαράξει στο ποδοσφαιρικό τμήμα η ΠΑΕ βρίσκει σύμφωνη την συντριπτική πλειοψηφία των φιλάθλων του Πιερικού. Η στελέχωση της με νέους ανθρώπους, επιτυχημένους επιχειρηματίες της Κατερίνης, όπως επίσης και η επιστροφή στα διοικητικά πόστα παραγόντων που αγαπούν διαχρονικά το σύλλογο και έχουν τη δική τους ιστορία στο χώρο, είναι θετικά σημάδια για μια επιτυχημένη πορεία της ομάδας μας.
Το γεγονός ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή η ομάδα έχει σχεδόν συμπληρώσει το ρόστερ και ξεκίνησε την προετοιμασία για την νέα περίοδο, αποτελεί πολυτέλεια για τα δεδομένα που βιώνει σήμερα το ποδόσφαιρο και ειδικά το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Η άμεση και καθημερινή ενημέρωση των φιλάθλων για τα πεπραγμένα του Πιερικού από το γραφείο τύπου της ΠΑΕ είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι που έως τώρα μας εκπλήσσει θετικά.
Το δύσκολο, κατ’ εμέ, στο όλο εγχείρημα είναι να πεισθεί και να επιστρέψει στο γήπεδο ο αγνός φίλαθλος, ο καχύποπτος και η μεγάλη μάζα που έχει απογοητευτεί από την διαπλοκή και τη διαφθορά που μαστίζει, εδώ και χρόνια, το ποδόσφαιρο. Η διοίκηση της ΠΑΕ Πιερικός μέσα από την οργανωτικοεπικοινωνιακή «επανάσταση», που είναι ορατή, οφείλει να αναδείξει ένα αθλητικό σωματείο απελευθερωμένο από κάθε μελανό ψεγάδι που αιωρούνταν, κατά καιρούς, στα ποδοσφαιρικά στέκια. Ο Πιερικός πρέπει να είναι το κάτι διαφορετικό στο χώρο του ποδοσφαίρου. Πρωταγωνιστής στους αγωνιστικούς χώρους, πρότυπο αθλητικής οικογένειας, πόλος έλξης για τα μικρά παιδιά, μαγνήτης για την προσέλευση των φιλάθλων στο γήπεδο, αποκομμένος από κάθε μορφή στημένου και κατεστημένου.
Ο Πιερικός δεν είναι επιχείρηση. Ο Πιερικός είναι ζωή, είναι συναίσθημα, είναι βίωμα.
Οι άνθρωποι που ηγούνται της νέας προσπάθειας μας δίνουν την αίσθηση ότι ταυτίζονται με τις παραπάνω θέσεις και διαθέτουν τον ρομαντισμό, την ανιδιοτέλεια, το θάρρος και την τόλμη που απαιτείται για να οδηγήσουν το καράβι στο φουρτουνιασμένο ελληνικό πρωτάθλημα. Υπέρβαση για τον άρχοντα του Βορρά δεν είναι μόνο η άνοδος στην μεγάλη κατηγορία. Υπέρβαση θα είναι να αισθάνονται όλοι οι φίλοι του, όλοι οι Κατερινιώτες και Πιεριείς, υπερήφανοι για την αγωνιστική και εξωαγωνιστική παρουσία όλων όσων εκπροσωπούν το σύλλογο. Υπέρβαση είναι η συνέπεια και η συνέχεια των στόχων.
Οι διοικούντες χρειάζονται πάνω απ’ όλα πίστωση χρόνου και στήριξη από τον κόσμο σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα και το ποδόσφαιρο.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Σημείωση:
Ο Γιάννης Τσαπουρνιώτης είναι Αντιπρόεδρος του ΣΦΙΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου