Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Έφτασε στον Καναδά η χάρη του Πιερικού!

Αποδεχόμενοι την πρόσκληση των Ελλήνων του Καναδά οι παλαίμαχοι του Πιερικού στο εννέα ημερών ταξίδι τους, επισκέφθηκαν την πρωτεύουσα Οτάβα και τις πόλεις Κεμπέκ, Τορόντο και Μόντρεαλ και είχαν την ευκαιρία με τον απόδημο Ελληνισμό, πέρα από τις ποδοσφαιρικές συναντήσεις, να ανταλλάξουν απόψεις, να γνωρίσουν τον τρόπο ζωής στη μακρινή χώρα, να αφουγκρασθούν την αγωνία των αποδήμων αλλά και να γίνουν κοινωνοί της αγάπης τους για την πατρίδα μας.

Πρώτος σταθμός το Τορόντο όπου ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα της πόλης με τον Πύργο C.N. το δεύτερο ψηλότερο κτήριο στον κόσμο, την ελληνική παροικία, τους καταρράκτες του Νιαγάρα κ.ά.

ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ


Σε συνάντηση της αποστολής των κατερινιωτών με τον Γενικό Πρόξενο του Τορόντο Δημήτρη Αζεμόπουλο ο προπονητής και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου των παλαιμάχων Πέτρος Πουρπουτίδης αφού αναφέρθηκε στα θέματα που απασχολούν σήμερα την Ελλάδα καθώς και στο σημαντικό έργο που επιτελεί το Προξενείο, επισήμανε: «Νοιώθουμε ιδιαίτερη χαρά και τιμή που δόθηκε η δυνατότητα με αφορμή την επίσκεψή μας στον Καναδά να συναντηθούμε μαζί σας, μια επίσκεψη που συμπίπτει με τα πενηντάχρονα γενέθλια του Πιερικού μας. Αποδεχθήκαμε και αυτό μας ευχαριστεί πολύ, την πρόσκληση των ομογενών παλαιμάχων, μια πρόκληση που μας δίνει την ευκαιρία να διατηρήσουμε ζωντανή την επικοινωνία με τους Έλληνες της διασποράς οι οποίοι αποτελούν κόσμημα στην τοπική κοινωνία». Αντιφωνώντας ο κ. Αζεμόπουλος τόνισε: «Η παρουσία σας ενισχύει την ενότητα του Ελληνισμού την οποία έχουμε ανάγκη σήμερα. Το Προξενείο μας είναι το μεγαλύτερο και υποστηρίζει διακόσιες πενήντα χιλιάδες Έλληνες που διαμένουν στην περιοχή. Απευθύνω πρόσκληση στην πιερική κοινωνία για ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων με το Τορόντο. Στη σημερινή αμφισβήτηση των αξιών εσείς οι παλαίμαχοι είσθε πρότυπα για όλους μας».


Χαιρετίζοντας τους παλαιμάχους του Πιερικού ο πρόεδρος του συλλόγου Κατερινιωτών Τορόντο «ΤΑ ΠΙΕΡΙΑ» Τάσος Αντωνιάδης και ο αντίστοιχος της ποδοσφαιρικής ομάδας των ομογενών Γιώργος Τσικούλης αναφέρθηκαν στις δραστηριότητες των δύο σωματείων, αλλά και στις προσπάθειες της ομογένειας για τη διατήρηση της συνοχής του Ελληνισμού, καθώς και στην υποστήριξή τους στα εθνικά μας θέματα.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΝΤΡΕΑΛ

Στο Μόντρεαλ την αποστολή των συντοπιτών μας υποδέχθηκε ο πρόεδρος των ομογενών παλαιμάχων ποδοσφαιριστών του Κεμπέκ Παναγιώτης Νικηφόρου.Εκφράζοντας τις ευχαριστίες για τη φιλοξενία ο Πέτρος Πουρπουτίδης στο σύντομο χαιρετισμό του είπε: «Νοιώθουμε χαρούμενοι που βρισκόμαστε μαζί σας, ανάμεσα στους ξενιτεμένους συμπατριώτες μας οι οποίοι αποτελείτε τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδας εδώ στη μεγάλη χώρα του Καναδά στην οποία επάξια μεγαλουργείτε. Σας συγχαίρουμε γιατί συγκροτείτε μια από τις αξιολογότερες και αξιοζήλευτες κοινότητες σε τούτη εδώ τη δεύτερη πατρίδα σας. Σας μεταφέρουμε το χαιρετισμό, την αγάπη και την εκτίμηση των συναδέλφων παλαιμάχων ποδοσφαιριστών αλλά και της κατερινιώτικης κοινωνίας. Σας ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και σας περιμένουμε στην Ελλάδα».



ΟΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011, γήπεδο Lamport FieldΟμογενείς Τορόντο – Πιερικός 3 – 1

Τα γκολ: Δαδάκος 0-1, Κουτσουλιάνος 1-1, 2-1, Μουρατίδης 3-1.

Με τις ομάδες αγωνίσθηκαν: Ομογενείς Τορόντο: Ιωάννου, Τάκας Κ., Τάκας Χ., Τάκας Η., Γράψας, Νικολαΐδης, Έλλης, Μουρατίδης Δ., Μουρατίδης Κ., Τσεκούρας (πολλά βαρύς), Δελακούρας, Νικολάου, Μπουζούβης, Τσικούλης Γ., Τσικούλης Κ., Βιντούρας, Κουτσουλιάνος, Ζερβίνης, Δρακόπουλος, Σιμιωνίδης. Προπονητής: Χρήστος Καραγιαννόπoυλος.

Παλαίμαχοι Πιερικού: Παρουσιάδης, Αμανατίδης, Μαυρομουστακίδης, Τσούχας, Γκοτζαμανίδης, Γιώτσας, Σιδηρόπουλος, Παντελιάδης Χ., Ιορδανίδης, Φωτιάδης, Δαδάκος Β., Παντελιάδης Κ., Γιαννούλης, Αναγνώστου, Κιζήρογλου, Πόδας, Μουρατίδης, Πουρσανίδης, Δαδάκος Ε. Προπονητής: Πέτρος Πουρπουτίδης.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, γήπεδο Jarry ParkΟμογενείς Κεμπέκ – Πιερικός 3 – 4 Τα γκολ: Αργυρόπουλος 1-0, Γιώτσας (πέναλτυ) 1-1, Φωτιάδης 1-2, Δαδάκος Β. 1-3, Παπαμακάριος 2-3, Γιώτσας 2-4, Μπάμπαλης 3-4.

Με τις ομάδες αγωνίσθηκαν: Ομογενείς Κεμπέκ: Μακρής, Φράγκος, Μπάμπαλης, Καλαμπόκας, Γιατράς, Παπαμακάριος, Λημνιάτης, Ζαγάκος, Μοσχονάς, Νικηφόρος, Αργυρόπουλος, Κατσούλης, Κατσιφόλης, Τυροβολάς, Ζερβογιάννης, Γιαννιάς, Ουσταμπασίδης, Μέλλο. Προπονητές: Καραβασίλης, Χατζηϊωάννου.

Παλαίμαχοι Πιερικού: Παρουσιάδης, Μαυρομουστακίδης, Τσούχας, Γιώτσας, Σιδηρόπουλος, Παντελιάδης Χ., Ιορδανίδης, Φωτιάδης, Δαδάκος Β., Γιαννούλης, Αναγνώστου, Κιζήρογλου, Πόδας, Μουρατίδης, Πουρσανίδης, Δαδάκος Ε., Τσεκούρας (πολλά βαρύς), Σιβαρίδης, Σελαϊδόπουλος, Σκιαδόπουλος. Προπονητής: Πέτρος Πουρπουτίδης.


1 σχόλιο:

  1. Ερωτήσεις προς τους παλαίμαχους:
    Ποιος Σιδηρόπουλος;
    Ποιος Φωτιάδης;
    Ποιος Αναγνώστου;
    Ποιος Πόδας;
    Ποιος είναι ο Χ Παντελιάδης;
    Ποιος είναι ο Ε Δαδάκος;

    Ρωτάω και για να μαθαίνουμε, και για να τα τακτοποιούμε στο μυαλό μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή