Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Τρία πέντε πηγάδια - 15 Ιουλίου 2009 (Πιερικός - Ερμής Αραδίππου 0-0)















"ΛΕΥΚΗ" ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΕΡΜΗ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ.

Ισόπαλος χωρίς τέρματα με την κυπριακή ομάδα του Ερμή Αραδίππου αναδείχτηκε ο Πιερικός στο πρώτο φιλικό που έδωσαν οι "μελανόλευκοι" κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη ήταν καλύτεροι από τους αντιπάλους τους, όμως δεν κατάφεραν να κερδίσουν και να δώσουν χαρά στους πάνω από 250 φίλους του Πιερικού (αρκετοί ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικοί με κορδέλες και βεγγαλικά) που βρέθηκαν στο γήπεδο της περιοχής "Λιβάδι" των Τριών-Πέντε Πηγαδίων. Η κορυφαία στιγμή για την ομάδα της Κατερίνης ήταν στο 55' όταν ο Χατζηζήσης έπιασε ένα δυνατό σουτ, αρκετά έξω από την περιοχή του Κύπριου τερματοφύλακα όμως η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι του Ερμή Αραδίππου. Οι Κατερινιώτες θα μπορούσαν να σκοράρουν αν ο διαιτητής υπεδείκνυε πέναλτι στην ανατροπή του Ντεμπελέ από αντίπαλό του, εντός περιοχής, στο 42'.
Το τελικό αποτέλεσμα, βέβαια, έχει ελάχιστη σημασία καθώς άλλα είναι τα ζητούμενα από τους προπονητές σε τέτοιες αναμετρήσεις. Θετικά πάντως είναι τα πρώτα δείγματα από τον νέο Πιερικό που έδειξε καλά στοιχεία κόντρα σε ένα αξιόλογο σύνολο. Δεν πρέπει να παραγνωρίσει κανείς τον παράγοντα κούραση που βάρυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών από τις επίπονες προπονήσεις.
Ο Μάκης Κατσαβάκης χρησιμοποίησε δυο διαφορετικές δεκάδες ποδοσφαιριστών ανά ημίχρονο κρατώντας καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα μέσα στο γήπεδο τον Ντιέγκο Μαρτίνεζ. Στα πρώα 45 λεπτά ο Μάκης Κατσαβάκης αγωνίστηκε με σύστημα 4-2-3-1 με τους Ντεμπελέ, Θάνο, Γκουγκουλιά και Λαναρή να εναλάσσονται στις τέσσερις θέσεις της επίθεσης. Στην επανάληψη, η ομάδα αγωνίστηκε χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό, με τον Στάντον Φρέντερικς να αποτελεί την "κατά συνθήκη" "αιχμή του δόρατος" και τους Σουλίδη (κυρίως) και Πέντα (εν δευτέροις) να βοηθούν. Όσον αφορά στον Μαρσέλο Πέντα, φάνηκε ότι μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά στον Πιερικό αφού υπήρξαν στιγμές που μαζί με τον "Stinga" "έκρυβαν" τη μπάλα. Οπωσδήποτε όμως χρειάζεται περισσότερο χρόνο προσαρμογής μια και προέρχεται από άλλη ήπειρο και από φουλ σεζόν.
Η σύνθεση του Πιερικού στο Α' ημίχρονο: Κοτταράς, Παντελιάδης, Καλλιμάνης, Παστός, Εξουζίδης, Μαρτίνεζ, Μακρής, Ντεμπελέ, Θάνος, Γκουγκουλιάς, Λαναρής.
Στο β' ημίχρονο αγωνίστηκαν οι Καρακούτσης, Παέζ, Γιαζιτζόγλου, Αγγελόπουλος, Τασίδης, Χατζηζήσης, Τόσκας, Σουλίδης, Πέντα, Φρέντερικς.
Δεν αγωνίστηκαν οι Τσιτλακίδης, Κόιτς, Μανουσαρίδης, Βασιλειάδης και οι νεαροί Νίκου, Κωτσιόπουλος, Τσιντώτας και Μίγκος.
Από την κυπριακή ομάδα που σε μερικές περιπτώσεις έγινε απειλητική για την εστία του Κοτταρά, εντύπωση έκανε κυρίως ο διεθνής με την Εθνική Ελ Σαλβαδόρ Ελισέου Κουιντανίλλα ενώ κι άλλοι ξένοι φάνηκαν αρκετά.
Ο Ερμής Αραδίππου ξεκίνησε με τους: Χρυσοστόμου, Τζιλμπέρτο, Σερτζίνιο, Δημοσθένους, Ολιβέιρα, Μπεμπά, Παπαζαχαρίου, Γκατιάγκα, Κουιντανίλλα, Σούμα, Μπέκαν. Στην επανάληψη έπαιξαν και οι: Μορένο, Λοΐζου, Μπαρούν, Λάμπρου, Μιλόνα, Τζόκα, Μακρής, Βέντερ, Ζοεάνο.


*Pεπορτάζ από www.katerinisport.gr

1 σχόλιο:

  1. To γεγονός ότι πάνω από 250 φίλοι της ομάδας έδωσαν το παρόν μεσα στο κατακαλοκαιρο και σε ένα (στο πρώτο) ανεπίσημο φιλικό παιχνίδι μακριά από την Κατερίνη, αποτελεί ιστορική στιγμή για την ομάδα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή