Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΟΛΩΝ

Το μπάσκετ στην Κατερίνη γράφει ξανά ιστορία. Τα Σαββατιάτικα απογεύματα έχουν αποκτήσει ζωντάνια στην πόλη μας. Ο αθλητισμός βρίσκει την αληθινή έκφραση του στο παρκέ του συμπαθητικού, αλλά παμπάλαιου κλειστού γυμναστηρίου. Τα μικρά, τα νέα παιδιά βρίσκουν καταφύγιο στους αγώνες μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου για να ξεφύγουν από την καθημερινότητα, από τα παραμύθια και τη σκληρότητα της εποχής, από τη διαφθορά και τα ύποπτα «υπόγεια» της κοινωνίας μας.

Οι αγώνες του Πιερικού Αρχελάου, έως τώρα, ξεχωρίζουν για την ποιότητα, το θέαμα, το αμείωτο ενδιαφέρον στην εξέλιξη τους, την εντυπωσιακή παρουσία του φίλαθλου κόσμου και την οργανωτικοεπικοινωνιακή σφραγίδα της διοίκησης. Τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην Κατερίνη δεν μπορούν να περάσουν ασχολίαστες, κυρίως από τους ανθρώπους που γνωρίζουν περισσότερα από το χώρο του μπασκετ και οι απόψεις τους έχουν βαρύνουσα σημασία.

Η νίκη που σημείωσε η ομάδα μας στον τελευταίο αγώνα με τον Αμύντα Δάφνης, με δεδομένα την μέτρια απόδοση, την αλλοπρόσαλλη διαιτησία, τη δυναμικότητα του αντιπάλου και το δραματικό φινάλε, καταδεικνύει πως και τη φετινή χρονιά θα ζήσουμε σπουδαίες, μπασκετικές στιγμές. Και από τη στιγμή που κατακτιούνται τέτοιες νίκες, η αυτοπεποίθηση και η αισιοδοξία θα πρέπει να κερδίζουν έδαφος στη συνείδηση όλων όσων μοχθούν για το μπάσκετ.

Η ήττα στο Παγκράτι και η νίκη επί του Αμύντα αποτελούν τα καλύτερα εφόδια για τους καλαθοσφαιριστές μας προκειμένου να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη εμπειρία στις απαιτήσεις της Α2.

Το νέο ραντεβού με το μπάσκετ θα μας βρει όλους στο κλειστό γυμναστήριο, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου, στις 17:30 με αντίπαλο την πρωτοπόρο ομάδα του Ερμή Λαγκαδά.

Ο Πιερικός Αρχέλαος αξίζει τη συμπαράσταση και την προσοχή περισσότερων φιλάθλων και πολύ περισσότερο την αρωγή κάποιων τοπικών φορέων που παραμένουν απαθείς και αδρανείς στη σοβαρή προσπάθεια που επιτελείται στο σύλλογο της πόλης.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

2 σχόλια:

  1. Πολυ σωστο και ωραιο το ερθρο του φιλου.
    Η ομαδα μας στο μπασκετ εχει σπουδαιο παρελθον, πολυ ενδιαφερον παρον & φυσικα πολυ καλυτερο μελλον!
    Στηριξη στην ομαδα μπασκετ,γιατι τα τελευταια 3 χρονια δεν μας πληγωσε ΠΟΤΕ!
    Μακαρι το Σαββατο η διοικηση του μπασκετ να κανει κατι που ειχε κανει και περσυ σε αναλογη περιπτωση.Δηλαδη να βαλει αστικο απο το σταδιο στο κλειστο ωστε αυτοι που δεν εχουν μεσο να πανε αμεσως απο το ποδοσφαιρο στο μπασκετ να μπορεσουν να πανε.Περσυ πετυχε αυτο το τρικ,μακαρι να γινει και φετος!
    ΟΛΟΙ το Σαββατο στις 15.00 στο Πιερικό σταδιο και στις 17.30 στο κλειστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και να μας πληγώσει φίλε Ανώνυμε, δεν θα αισθανθούμε πικρία, διότι υπάρχει η λογική ότι η ομάδα του Πιερικού/Αρχέλαου είναι δημιούργημα ανθρώπων, οπότε υπάρχει και η πιθανότητα, της αγωνιστικής ή οικονομικής αποτυχίας.
    Σημασία όμως έχουν οι προθέσεις μας και γι αυτό το λόγο λέμε ότι οι προθέσεις όλων των συντελεστών του Πιερικού/Αρχέλαου, δηλαδή Διοίκηση, τεχνικό επιτελείο, ομάδα, φίλαθλοι και φορείς, είναι ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΑ αγαθές.
    Άρα η επιτυχία του εγχειρήματος, με την κωδική ονομασία "Σ.Φ.Κ. Πιερικός/Αρχέλαος", είναι μάλλον εξασφαλισμένη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή