Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

25/9/2009 Ο περσινός αγώνας


Δόξα Δράμας-Πιερικός 2-1
(pierikoiantilaloi.gr)

Οι παίκτες της Δόξας πήραν δίκαια τη νίκη και χειροκροτήθηκαν από τους 4.000 φιλάθλους της ομάδας στο τέλος του αγώνα.

Ο Πιερικός ήταν ανούσιος και το γκολ ήταν ουσιαστικά η μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν οι φιλοξενούμενοι.

Ο Μαρκόφσκι, με προβολή μετά από σέντρα του Μουρατίδη, άνοιξε το σκορ στο 3', από την μικρή περιοχή, εκμεταλλευόμενος την αδράνεια των αμυντικών του Πιερικού.

Στο 55', η Δόξα διπλασίασε τα τέρματα με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκονζάλες.

Ο Πιερικός μείωσε το σκορ με φάουλ του Θάνου στο 72', απόφαση που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων προς τον διαιτητή Κομίνη.

Η Δόξα πίεσε για το τρίτο γκολ έχοντας δοκάρι στο 80' με κεφαλιά του Τσουκαλά.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Δόξα Δράμας (Κώστας Βασιλακάκης)

Καρατζιοβαλής, Παπαθανασίου, Γαλακτερός, Σαμαράς, Πακάλτσης, Χ. Μουρατίδης, Γκονζάλες (56' Μπαξεβανίδης), Γκίκας(75' Εν Ντούρ), Πινδώνης, Χλωρός (44' Τσουκαλάς), Μαρκόφσκι.

Πιερικός (Μάκης Κατσαβάκης)

Κοτταράς, Καλλιμάνης, Παντελιάδης, Παστός (46' Θάνος), Εξουζίδης, Τασίδης, Μαρτίνες, Μανουσαρίδης, Πέντα, Ολγκίν (46' Τσιτλακίδης), Ντεμπελέ.


Αυτή τη φορά δεν έφτανε το γκολ του Θάνου.
(katerinisport)

Είναι δύσκολο για μια ομάδα που βρίσκεται πίσω στο σκορ από τις πρώτες στιγμές της αναμέτρησης να συνέλθει γρήγορα και να ξαναμπεί στο κυνήγι του θετικού αποτελέσματος. Κι η αποστολή της γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν έχει «στηθεί» από τον προπονητή της με στόχο καταρχήν να διαφυλάξει το «0» στην άμυνα. Αν σε αυτά τα δεδομένα προσθέσει κανείς και την αδυναμία στη δημιουργία φάσεων, εύκολα μπορεί να καταλάβει ότι ο Πιερικός από το 3’ του αγώνα με τη Δόξα Δράμας είχε να «ανεβεί ένα βουνό». Ήταν τότε που ο Μάρκο Μαρκόφσι εκμεταλλεύτηκε τη…γλίστρα του Εξουζίδη και την ολιγωρία του Μανουσαρίδη στη σέντρα του Μουρατίδη από τα δεξιά και βρέθηκε στην πορεία της μπάλας στέλνοντάς την στα δίχτυα του Κοτταρά (1-0). Το γκολ αυτό έδιωξε το άγχος από τα πόδια των «γηπεδούχων» μεταφέροντάς του στο «πιερικό» στρατόπεδο. Οι παίκτες του Μάκη Κατσαβάκη προσπάθησαν να αντιδράσουν, έκαναν αισθητή την παρουσία τους με την κεφαλία του Μαρτίνεζ η οποία πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Καρατζιοβαλή ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Πέντα στο 5’ ενώ στο 20’ ο Αργεντινός κατέβασε όμορφα τη μπάλα, τροφοδότησε τον Ντεμπελέ αλλά το δυνατό σουτ του Γάλλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής των «μαυραετών» πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η επιθετική δραστηριότητα του Πιερικού στο πρώτο ημίχρονο εξαντλήθηκε στο 28’ με το απελπιστικά άστοχο σουτ του Παντελιάδη από τα πλάγια, ενώ οι γηπεδούχοι αρκέστηκαν στο να διαφυλάξουν το προβάδισμά τους, επισκεπτόμενοι μόλις μια φορά τα «καρέ» του Κοτταρά με τον Γκίκα στο 38’ να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής ύστερα από απόκρουση του γκολκίπερ του Πιερικού. Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη είχε τη μπάλα περισσότερη ώρα στην κατοχή της αλλά από ουσία…λίγα πράγματα.

Στην επανάληψη, ο Σερραίος κόουτς του Πιερικού έκανε την ομάδα πιο επιθετική αποσύροντας τον Παστό και περνώντας στη θέση του τον Θάνο (επίσης ο ευέλικτος Τσιτλακίδης αντικατέστησε τον βαρύ Ολγκίν), όμως το «έργο» με το γρήγορο γκολ για τη Δόξα Δράμας επαναλήφθηκε στο 54’. Ο Τόνι Γκονζάλεζ με δυνατό διαγώνιο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το έμμεσο φάουλ που κέρδισε η ομάδα του και ζευγάρωσε τα τέρματα της Δόξας στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Κοτταρά (2-0). Οι Δραμινοί που είχαν απειλήσει στο 46’ και το 52’ με τους Γκονζάλεζ (σουτ άουτ) και Τσουκαλά (απέκρουσε ο Κοτταράς) είχαν πλέον την πολυτέλεια να δώσουν χώρο στον Πιερικό και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Η είσοδος του Φρέντερικς στη θέση του Ντεμπελέ έδωσε φρεσκάδα στην επιθετική γραμμή του Πιερικού με τους Κατερινιώτες ωστόσο να μη μπορούν να φτάσουν με αξιώσεις στα καρέ της Δόξας. Ο Τάσος Θάνος στο 71’ με απευθείας ωραία εκτέλεση φάουλ έβαλε ξανά στο «κόλπό» τον Πιερικό αλλά το γκολ του 25χρονου επιθετικού δε στάθηκε αρκετό για να δώσει κάτι παραπάνω στην ομάδα της Κατερίνης καθώς από το σημείο αυτό και έπειτα οι παίκτες του Πιερικού δεν είχαν το καθαρό μυαλό για να βρουν διαδρόμους προς τα καρέ του Καρατζιοβαλή Οι Δραμινοί, εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι ο Πιερικός άφηνε ανοιχτούς χώρους και στο 79’, σε μια κόντρα-επίθεση έφτασαν κοντά στο να τελειώσουν το παιχνίδι όταν πρώτα ο Κοτταράς είπε «όχι» σε δυνατό διαγώνιο σουτ του Μπαξεβανίδη μέσα από την περιοχή και εν συνεχεία (με τον Κοτταρά εξουδετερωμένο) το δεξί κάθετο δοκάρι «εξοστράκισε» τη μπάλα σε κεφαλιά του Τσουκαλά προ κενής εστίας. Η τελευταία ευκαιρία του αγώνα ανήκε και πάλι στη Δόξα με τον Εξουζίδη να απομακρύνει με το κεφάλι πάνω στη γραμμή, ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Σαμαρά.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, (ύστερα από δυο ισοπαλίες) και αυτούς του Πιερικού να αποχωρούν απογοητευμένοι. Οπωσδήποτε το πρωτάθλημα βρίσκεται ακόμα στην αρχή του, και η έδρα της Δόξας θα είναι δύσκολη για κάθε αντίπαλο, όμως η απόδοση της κατερινιώτικης ομάδας θα πρέπει να ανεβεί πολύ, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι, προκειμένου να φτάσει στα επίπεδα που χρειάζονται για να συνεχίσει με πρωταγωνιστικό ρόλο στο φετινό «μαραθώνιο».

Ο ρέφερι της συνάντησης Κομίνης (Θεσπρωτίας) παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Παπαθανασίου, Πακάλτση, Μουρατίδη και Τσουκαλά από τη Δόξα Δράμας και τους Ολγκίν και Φρέντερικς από τον Πιερικό.

Τον αγώνα παρακολούθησαν 2500-3000 χιλιάδες φίλαθλοι, μεταξύ αυτών περίπου 80-100 φίλοι του Πιερικού.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ:

Στις κερκίδες του "Αντώνης Καστρινός" βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Σάκης Τσιώλης (τεχνικός ΑΣ Ολυμπιακού Β.), Μάκης Ευθυμιάδης (διαιτητής στο αλήστου μνήμης ΠΑΟ-ΟΣΦΠ 2001-02), Μιχάλης Λεοντιάδης (παλαίμαχος ΠΑΟΚ), Πέτρος Θεοδωρίδης (πρόεδρος ΠΑΕ Πανσερραϊκός) Γιάννης Ξανθόπουλος (παλαίμαχος Ιωνικού). Μάλιστα οι δυο τελευταίοι είχαν "τετ-α-τετ" στην ανάπαυλα του αγώνα.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πιερικός Γιάννης Ντούμος πριν την έναρξη του αγώνα βρισκόταν στην θύρα 1, μαζί με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Δημήτρη Ελευθεριάδη, ωστόσο μετά από πρόσκληση των παραγόντων της Δόξας, "μετακόμισε" δίπλα τους, στα "επίσημα" του γηπέδου.

Ωραίο το "match program" που μοιράζει πριν από κάθε εντός έδρας αγώνα η δραμινή ΠΑΕ.

Νερά και φρούτα προσφέρθηκαν στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Στις κερκίδες του γηπέδου βρέθηκε και η 5η Μοίρα Καταδρομών!

Οι δηλώσεις των προταγωνιστών:

Κώστας Βασιλακάκης (Τεχνικός Δόξας Δράμας): Συγχαρητήρια στους παίκτες και στον κόσμο για την πολύ σημαντική σημερινή νίκη απέναντι σε ένα αντίπαλο με υψηλούς στόχους. Προερχόμασταν από δυο αποτελέσματα που δεν μας ικανοποίησαν και ήταν άμεση η ανάγκη της νίκης για να ανακάμψουμε βαθμολογικά , κυρίως όμως για την ψυχολογία όλων μας. Το πρωτάθλημα είναι ακόμα στην αρχή του, χρειάζεται υπομονή και συσπείρωση.

Μάκης Κατσαβάκης (Τεχνικός Πιερικού): Συγχαρητήρια στην Δόξα για την νίκη της. Σήμερα είδα μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας με την Ηλιούπολη. Σε ότι αφορά το παιχνίδι, δεχτήκαμε δύο γκολ σε στιγμές που καταρρακώνουν την ψυχολογία. Μετά το 2-0 λειτουργήσαμε καλά, υστερήσαμε όμως στην τελική προσπάθεια. Δεν υπάρχουν φαβορί στην κατηγορία πιστεύω πάντως ότι ομάδες όπως η Δόξα αλλά φυσικά και η δική μας αξίζουν να είναι στις ομάδες που θα αγωνιστούν στην Σούπερλίγκα.

Μάρκο Μαρκόφσκι (Ποδοσφαιριστής Δόξας Δράμας):
Πήραμε μια μεγάλη νίκη. Ευχαριστούμε τον κόσμο που σήμερα αλλά και στα προηγούμενα παιχνίδια στάθηκε δίπλα μας. Όλοι οι ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν, ο προπονητής αλλά και ο κόσμος, έκαναν σήμερα το χρέος τους και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Χαίρομαι που σκόραρα περισσότερο όμως που κερδίσαμε.

Τάσος Παστός (Ποδοσφαιριστής Πιερικού): Ήταν μια καθαρή νίκης της Δόξας. Όταν ξεκινάς με γκολ από τα αποδυτήρια τότε τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Προσπαθήσαμε αλλά στο ποδόσφαιρο χρειάζεται και τύχη. Ο Πιερικός και η Δόξα είναι ομάδες που τις χρειάζεται η μεγάλη κατηγορία. Θα δουλέψουμε και στο επόμενο παιχνίδι θα πάρουμε την νίκη στην έδρα μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου