Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

4 Οκτωβρίου 1995 ΠΑΟΚ - ΠΙΕΡΙΚΟΣ για το κύπελλο:

ΠΑΟΚ Πιερικός 5-0
Ευρεία νίκη με σκορ 5-0 επί του αξιόμαχου Πιερικού σημείωσε ο ΠΑΟΚ που περνά στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος παρά το γεγονός ότι απομένουν άλλοι δύο αγώνες.
Επιτέλους ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς όμως μόνο για ένα ημίχρονο κι αυτό ήταν που δυσαρέστησε τόσο τον Χάαν όσο και τους λιγοστούς θεατές της Τούμπας.
Πράγματι στο πρώτο μέρος οι ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου αντιμετώπισαν με σοβαρότητα τον Πιερικό επί του οποίου άσκησαν μια έντονη πίεση. Αποτέλεσμα αυτής της πίεσης αλλά και των καλών επιλογών που είχαν οι παίκτες του γηπεδούχου ήταν τα τέσσερα τέρματα που σημείωσαν αλλά και η δημιουργία κι άλλων σημαντικών ευκαιριών που δεν αξιοποιήθηκαν.
Ο χορός των τερμάτων άρχισε νωρίς αφού πριν συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο ο ΠΑΟΚ είχε ήδη σημειώσει τα δύο πρώτα γκολ. Αφού ο Κουίν στο 11 έχασε μια καλή ευκαιρία πλασσάροντας άουτ από καλή θέση, ο Τουρσουνίδης άνοιξε το σκορ, ύστερα από μια έξοχη πάσα του Φαν Χαμ, με κοντινό πλασέ (16).
Με τη σέντρα ο ΠΑΟΚ βγήκε πάλι στην επίθεση. Ενας γρήγορος και όμορφος συνδυασμός Κουίν, Τουρσουνίδη, Ζουμπούλη έφερε τον Εδεσσαίο παίκτη σε θέση βολής και αυτός δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-0 (17).
Τη μονοτονία των επιθέσεων του ΠΑΟΚ έσπασε ένα σουτ φάουλ του Δεληγιάννη που έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μιχόπουλου (21). αυτή ήταν και η μοναδική επιθετική παρουσία της Κατερινιώτικης ομάδας στο πρώτο μέρος.
Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε και πάλι στο δικό του επιθετικό κρεσέντο και αφού ο Κωτσόπουλος απεσόβησε με έξοχη προσπάθεια ένα κοντινό σουτ του Ζαγοράκη (33) δεν μπόρεσε, επτά λεπτά αργότερα ν' αποτρέψει το τρίτο τέρμα που σημειώθηκε πάλι από τον Τουρσουνίδη (40). Προηγήθηκε μια εκπληκτική πισινή κεφαλιά του Κουίν προς τον σκόρερ.
Πριν κοπάσει ο ήχος των χειροκροτημάτων από τους λιγοστούς θεατές ο Δικέφαλος έφτασε στην τέταρτη επιτυχία.
Μια έξοχη πάσα και πάλι από τον Κουίν προς τον Ζαγοράκη έδωσε την ευκαιρία στον τελευταίο με δυνατό σουτ να γράψει το 4-1 (41).
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αρι Χάαν θέλοντας να δώσει ευκαιρία και σ' άλλους παίκτες ν' αγωνισθούν αλλά να ξεκουράσει και τους διεθνείς, έκανε τις τρεις αλλαγές που εδικαιούτο. Ετσι αρχικά αντικατέστησε τον Φαν Χαμ με τον Χάβο και λίγο αργότερα τους Τσαλουχίδη, Ζαγοράκη με τους Αναστασιάδη και Αντωνά.
Ισως οι αλλαγές, ίσως το 4-0 του πρώτου ημιχρόνου αλλοίωσαν τη διάθεση των παικτών να παίξουν καλό ποδόσφαιρο.
Ετσι το πλούσιο θέαμα του πρώτου ημιχρόνου έδωσε τη θέση του σ' ένα θέαμα πολύ κάτω του μετρίου. Αυτό βέβαια από πλευράς ΠΑΟΚ. Γιατί ο Πιερικός μη έχοντας να χάσει πλέον τίποτε βγήκε στην επίθεση και με γρήγορους συνδυασμούς προσπάθησε ν' απειλήσει το τέρμα του Μιχόπουλου. Και ίσως να είχε πετύχει κάποιο τέρμα αν οι Αλεξίου και Λαγωνίδης δεν βρισκόντουσαν σε πολύ καλή μέρα και δεν ανέκοπταν έγκαιρα τις καταστάσεις που δημιουργούσαν οι επιθετικοί του Πιερικού.
Η επιθετικότητα του Πιερικού έδωσε χώρο στους παίκτες του ΠΑΟΚ που άλλες φορές βγήκαν με γρήγορες αντεπιθέσεις οι οποίες όμως χανόντουσαν από την κακή τελευταία πάσα.
Στο 86 ο ΠΑΟΚ έκλεισε το σκορ όταν ο Ευθυμιάδης έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα του δικού του τέρματος, στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα πάνω από το πόδι του Κουίν που ετοιμαζόταν να σκοράρει.
Τουρσουνίδης, Ζουμπούλης, Αλεξίου, Λαγωνίδης ήταν οι διακριθέντες από τον ΠΑΟΚ ενώ ο Κουίν ήταν ο δημιουργός των τριών από τα πέντε τέρματα που πέτυχε ο ΠΑΟΚ.
Η ομάδα της Κατερίνης παρατάχθηκε με πολλές ελλείψεις. Παρά ταύτα όμως έδειξε ότι είναι ένα αξιόμαχο συγκρότημα με νεαρούς παίκτες που ξέρουν ποδόσφαιρο και μπορούν να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο. Η ομάδα του κ. Τερζόπουλου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Δεληγιάννης, Παπαβασιλείου, Ευσταθιάδης οι διακριθέντες από την Κατερινιώτικη ομάδα.

Με σωστές υποδείξεις ο διαιτητής Δούρος και οι επόπτες Κουτσογιάννης, Γκρουτζής.

Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Σταθάκης και Γιόχανσεν.

Στον αγώνα κόπηκαν 452 εισιτήρια και εισπράχθηκαν 613.800 δρχ.

ΠΛ. ΦΟΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ "ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" και "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου