Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

3 Xρόνια ΠΙΕΡΙΚΟΣ/ΑΡΧΕΛΑΟΣ - 50 Χρόνια ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Μια ομάδα – Ένα όραμα – Μια πόλη ενωμένη.
Αυτό ήταν το μεγάλο μήνυμα της ιστορική συνένωσης των ομάδων μπάσκετ του Πιερικού/Αρχέλαου πριν από τρία χρόνια.
Τρία χρόνια γεμάτα χαρές και συγκινήσεις, γεμάτα αθλητισμό. Η καταξίωση της μπασκετικής Κατερίνης στον Ελλαδικό χώρο μετά από απουσία πολλών ετών, είναι γεγονός. Οι άνθρωποι που διοικούν το σύλλογο, οι προπονητές, οι καλαθοσφαιριστές και οι φίλαθλοι αποτελούν μια τεράστια αθλητική οικογένεια που δύσκολα συναντά κανείς σε επαρχιακή πόλη, ειδικά στη σημερινή εποχή.
Η παρουσία του Πιερικού Αρχελάου στην Α2, για τη φετινή περίοδο, αποτελεί υπέρβαση για τα δεδομένα της επαρχίας μας. Σ’ αυτό το ιδιαίτερο και δύσκολο πρωτάθλημα η ομάδα μας θα δώσει αυτό το Σάββατο, 11/06/2011, στις 17:30, το πιο σημαντικό και καθοριστικό παιχνίδι της τρίχρονης αλλά επιτυχημένης πορείας της.
Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού (Σ.Φ.Ι.Π.) απευθύνει ένα Πανπιερικό κάλεσμα συμμετοχής στον αγώνα μπάσκετ Πιερικός/Αρχέλαος – Λαύριο. Η στήριξη της ομάδας μπάσκετ του Πιερικού/Αρχελάου θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη από το κόσμο, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, πάντα μέσα σε φίλαθλο και κόσμιο πνεύμα.
Η ιστορία συνεχίζεται…
Καλή επιτυχία στην ομάδα μας.

Το ΔΣ του Σ.Φ.Ι.Π.

10 σχόλια:

  1. Aυριο Σαββατο απαιτειται η παρουσια ολων μας στον μεγαλο αγωνα που δινει η Πιερικάρα μας!Επισης, απαιτειται εκ μερους του ΣΦΙΠ η παρουσια του επετειακου πανό για τα 50χρονα του Πιερικου αλλα συναμα και τα 3χρονα του Πιερικου Αρχελαου, σε μια γωνια του κλειστου γυμναστηριου.Παμε σαν αλλοτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια χαρα τα παει ο ΣΦΙΠ.Ανακοινωσεις στο foul, πανια στο γηπεδο, βραβευσεις, τηλεοπτικες εκπομπες κ.α.Κατα τα αλλα ο λογος υπαρξης του θα ηταν για τη συγγραφη βιβλιου.

    Αλλα να μου πεις εδω ολη η Ελλαδα μας πηρε χαμπαρι μεταξυ μας θα το κρυψουμε(?).Στους αγανακτισμενους της Κατερινης 4 διαφορετικα ατομα διμιουργησαν 4 ιδιες εκδηλωσεις στο FB ο καθενας για δικο του λογο οταν την ιδια ωρα στο συνταγμα των 5 εκατομμυριων ανθρωπων υπηρχε μονο μια.Μας κραζανε ολοι και αναρωτιοντουσαν που ειναι η συμπονοια και η ομαδικοτητα σε αυτην την πολη.

    Κατερινη η πολη του καφε και του φαινεσαι.

    ΠΙΕΡΙΚΟΣ : λιγος κοσμος και παντα διχασμενος.

    Μπραβο παντως για την ανακοινωση σας.Αν και εμενα δεν μου λεει τιποτα.

    Ελπιζω ολοι να παρετε λιγο απο την πιτα της δημοσιοτητας.

    ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΑΓΝΟΣ ΦΙΛΑΘΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ είσαι παλιός και αγνός φίλαθλος μεγάλε!
    Εμείς είμαστε νέοι και υστερόβουλοι!
    Εμείς ψάχνουμε μόνο το καμμάτι της πίττας που μας αναλογεί, ίσως δε και κάτι παραπάνω... Σου ζητάμε ταπεινά συγγνώμη που ίσως φάγαμε και λίγο από το δικό σου κομμάτι...

    Θα ήταν μεγάλη μας χαρά, νε έρθεις και να μας εξηγήσεις εσύ που ξέρεις, ποιος είναι ο λόγος της ύπαρξης μας! Θα σου δώσουμε το Καταστατικό μας, και κάθε τι άλλο που χρειάζεσαι για να μας αναλύσεις τα λάθη της πορείας μας...

    Βεβαίως κάτι τέτοιο θα απαιτούσε την φυσική σου παρουσία, άρα και την παύση της ανωνυμίας σου...
    Εσύ όμως είσαι παληκάρι, είσαι αγνός και παλιός, με θάρρος γνώμης, και θα έρθεις να μας καθοδηγήσεις...
    Αναλαμβάνουμε μάλιστα την δέσμευση, να σε αποζημιώσουμε για τον χρόνο που θα διαθέσεις. Γιατί ο ΣΦΙΠ (δεν ξέρω αν το ξέρεις) έχει και πολλά λεφτά! Δωρητές, σπόσνσορες, χορηγοί, απλοί αγνοί λεφτάδες, όλοι ουρά κάνουν για να μας βοηθήσουν!

    Μη κοιτάς εμένα, εγώ είμαι χαζός. 3000 ώρες έχω διαθέσει μέχρι τώρα για τον ΣΦΙΠ και δεν έχω πάρει φράγκο. Εσύ είσαι άλλο όμως, είσαι αγνός και με υπογραφή! Σε περιμένουμε να μας δείξεις τον δρόμο. Μην αργείς...

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ
    (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΦΙΠ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΣΦΙΠ ευχαριστεί θερμά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Στέλιο Καραγεώργη για τις άπειρες ώρες μόχθου και δημιουργικότητας του, ώστε να υπάρχει αυτό το αποτέλεσμα που βλέπουμε και θαυμάζουμε ΣΉΜΕΡΑ.
    Ως μέλος το Δ.Σ. του ΣΦΙΠ παραχωρώ την θέση μου στον ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΑΓΝΟ (αλλά ανώνυμο) ΦΙΛΑΘΛΟ ώστε να αισθανθεί την ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΗ του εγχειρήματος του ΣΦΙΠ.

    Γεώργιος Αρ. Λάλας
    Γραμματέας του ΣΦΙΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννης Τσαπουρνιώτης10 Ιουνίου 2011 στις 9:01 μ.μ.

    Παραχωρώ κι εγώ τη θέση μου στον Ανώνυμο,Παλιό,Αγνό Φίλαθλο του Πιερικού και του μεταβιβάζω εν λευκώ τις μεγάλες και δαπανηρές χορηγίες μας.
    Δεν θα μιλήσουμε για τις ατελείωτες ώρες που αφιερώνει ο Πρόεδρος, ούτε για το μόχθο και όλα όσα προσφέρει ο Γραμματέας και δεν τα βλέπει κανείς γιατί δεν θέλει να φαίνονται.
    Στόχος μας είναι να υπάρχει ο Σ.Φ.Ι.Π. στα εκατοντάχρονα γενέθλια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.
    Στη ζωή υπάρχει και ανιδιοτέλεια αλλά δυστυχώς υπάρχει και φιλαυτία, εγωισμός.
    Τώρα που γίναμε διάσημοι λύσαμε το πρόβλημα της ζωής μας.
    Ας μας κρίνει ο κόσμος.

    Γιάννης Τσαπουρνιώτης
    (Αντιπρόεδρος Σ.Φ.Ι.Π.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαλλον παρεξηθηκα αδικος κυριοι.Στοχος μου δεν ηταν να το παιξω εξυπνος και να δημιουργησω διχονοια,καθε αλλο ηθελα να σας κανω να αναρωτηθειτε.Φιλτατε φιλε Στελιο μπραβο και συνχαρητηρια για τις ωρες που εχεις δαπανησει για αυτην την ιδεα που μας αντιπροσωπευει.Λιγα ατομα αγαπανε την ομαδα οπως εσυ.Αλλα θα ηθελα σε ρωτησω θα σε πειραζε εσυ να εισαι ο προεδρος του συνδεσμου του Πιερικου Μελανολευκοι και να κανεις οτι κανεις μεσω ενος σωματειου που στο κατω κατω αντιπροσωπευει και τον κοσμο?Εισαστε 3,4,5 ατομα που τρεχετε και ασχοληστε τοσο.Τα παιδια στον συνδεσμο ειναι και αυτα 3,4 ποιος ο λογος να μην ηταν ολοι αυτοι οι φιλαθλοι μαζι για εναν σκοπο?Οι Μελανολευκοι και ο ΣΦΙΠ ειναι δυο δυνατοι συνδεσμοι και το ποιο υγειες κομματι του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας.Σιγουρα θα γυρισεις και θα μου πεις οτι δεν ειστε συνδεσμος.Βεβαια ομως πανι στο γηπεδο κρεματε,ανακοινωσεις βγαζετε,βραβευσεις κανενε και ακομα περισσοτερα..Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος ομως ελπιζω πως ναι.

    Αυτο που γινεται στην Κατερινη δεν γινεται πουθενα στην Ελλαδα.Αν νομιζετε πως θελω να παρω την θεση καποιου η να ασχοληθω κανετε τρομερο λαθος.Μπορω ομως αν σας δω μαζι να γυρισω και να σας στηριξω.Αυτη η διχονοια που υπαρχει στον κοσμο δημιουργειται απο μας.Μελανολευκοι - ΣΦΙΠ ιδιο εργο ιδια προσπαθεια αλλα διαφορετικα σωματεια.

    Αν κυριε Λαλα κουραστειτε και για διαφορους λογους δεν μπορειται να συνεχισετε.Αν και συ φιλε Στελιο σταματησεις τι θα γινει ο ΣΦΙΠ?Αν τα παιδια που δεν εχουν κανενος την στηριξη παψουν να προσπαθουν τι θα γινει ρε παιδια ειλικρινα ομως.Υπαρχει κανενας που να σκεφτεται το μελλον την ΙΣΤΟΡΙΑ???

    Να μου πεις αν βαρεθειτε εσεις αν διαλυθουν οι Μελανολευκοι θα εμφανιστουν αλλοι που θα θελουνε να κανουνε το κομματι τους και θα εχουμε τον συνδεσμο "μαυρους ινδιανους" και τον συλλογο φιλλων ιστιοσελιδας πιερικου.

    Ευχομαι στην ενωση των δυο αυτων σωματειων(συνδεσμων για μενα) οπως ειχαμε την ενωση του Ολυμπου με τον Μεγα Αλεξανδρο.Αυτη τοτε αλλαξανε την ιστορια στο χωρο του ποδοσφαιρου.Εσεις θα αλλαξετε την ιστορια στον κοσμο του ΠΙΕΡΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιάννης Τσαπουρνιώτης11 Ιουνίου 2011 στις 11:03 μ.μ.

    Αγαπητέ φίλε, υπάρχουν χιλιάδες σύλλογοι στην Ελλάδα, πολιτιστικοί, χορευτικοί, μορφωτικοί κ.λ.π. που διαθέτουν πανό και λάβαρα. Ακόμη και η εκκλησία της Ελλάδος έχει αναρτήσει πανό για την Μακεδονία και τις ταυτότητες. Αυτό δεν λέει τίποτα.
    Το επετειακό πανό του Σ.Φ.Ι.Π., με το οποίο έκαναν την είσοδο τους στον αγωνιστικό χώρο οι παίκτες του Πιερικού στον αγώνα με τον Θρασύβουλο, στις 11/04/2011, έχει διαχρονική σημασία και θα συνοδεύει το σύλλογο μέχρι τα εκατοντάχρονα γενέθλια του Πιερικού μας.
    Για τον Σ.Φ.Ι.Π. όλοι οι φίλοι του Πιερικού είναι μέλη του, είτε ανήκουν στον Σ.Ο.Π. είτε στους Μελανόλευκους, είτε είναι επώνυμοι, είτε είναι ανώνυμοι και απλοί φίλαθλοι.
    Όλοι είστε μέλη μας.
    Σεβαστές οι απόψεις σου αλλά θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τηρούμε πιστά το καταστατικό μας το οποίο είναι στη διάθεση όλων όσων θέλουν να μάθουν για το σκοπό που επιτελούμε.
    Να' σαι καλά.

    Γιάννης Τσαπουρνιώτης
    (Αντιπρόεδρος Σ.Φ.Ι.Π.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαντώ μόνο και μόνο, γιατί βρίσκω το δεύτερο κείμενο απείρως ευγενικότερο του πρώτου.
    Δεν θέλει ανάλυση, απαράδεκτο ήταν το πρώτο κείμενό σου φίλε. Δεχόμενος όμως ότι μερικές φορές στο χαρτί δεν αποτυπώνονται σωστά οι σκέψεις, έχω όλη την καλή διάθεση να το παραβλέψω, οπότε σου απαντάω σε μερικά "κρίσιμα" σημεία.

    Βασικός σκοπός του ΣΦΙΠ είναι να γνωρίσει η νεολαία της Κατερίνης την Ιστορία και το μέγεθος της Ιδέας που λέγεται Πιερικός.
    Το βιβλίο Ιστορίας ποτέ δεν ήταν και δεν θα μπορούσε να είναι ο ένας και μοναδικός σκοπός του ΣΦΙΠ.
    Το βιβλίο Ιστορίας βεβαίως και είναι ένας από τους τρόπους επίτευξης του στόχου που προανέφερα, αλλά ο ένας "τρόπος επίτευξης στόχου", απέχει παρασάγγας από τον "λόγο ύπαρξης" που εσφαλμένα αναφέρεις...

    Το βιβλίο Ιστορίας Πιερικού, σαφώς και δεν είναι λόγος ύπαρξης του ΣΦΙΠ, αποτελεί δε μόνον κάποιο τρόπο επίτευξης στόχων, αποτελεί ίσως το κυριώτερο τρόπο, αποτελεί ίσως το 20% της απαιτούμενης προσπάθειάς μας.
    Η εκτίμησή μας για τον όγκο του Βιβλίου, είναι περίπου 800 σελίδες. Μιλάμε λοιπόν για τόμο ολόκληρο, πιθανόν και δίτομο έργο... Αυτό μεταφράζεται χρηματικά σε μια επένδυση περίπου 100 χιλιάδων ευρώ, επένδυση που αναλογιζόμενος την τωρινή Ελληνική αλλά και Κατερινιώτικη οικονομική κατάσταση, φαντάζει ουτοπική και μη χρειαζούμενη. Στο τέλος τέλος, φράγκα δεν υπάρχουν. Κανείς δεν έχει βοηθήσει τον ΣΦΙΠ. Μάλιστα τοπικός άρχοντας σε συνάντηση μαζί του, έκανε τον Αλέκο, δείχνοντας μάλιστα έλλειψη αγωγής, αρνούμενος να μας προτείνει έστω να μας κεράσει έναν καφέ και να συζητήσουμε. Φοβήθηκε έστω και μια συζήτηση, προαισθανόμενος ότι ίσως του ζητούσαμε κάποια βοήθεια στην έκδοση...

    Ζητιάνος δεν έκανα ποτέ στη ζωή μου, και δεν θα το κάνω ούτε τώρα. Αν οι άρχοντες της Κατερίνης δεν καταλαβαίνουν ότι ένα τέτοια έργο θα έχει μακροπρόθεσμη ανταποδοτικότητα, με γειά τους με χαρά τους. Σιγά μην κάτσουμε να σταναχωρηθούμε. Η Ιστορία είναι ο πιο δίκαιος κριτής, και κάποια μέρα θα αναφερθεί και σ' αυτους...

    Επειδή όπως προανέφερα το βιβλίο αποτελεί ίσως το 20% του τρόπου επίτευξη των στόχων μας, δεν έχει εγκαταληφθεί σαν ιδέα. Θεωρήσαμε σκόπιμο λοιπόν -βάσει της εποχής που ζούμε-, να φιάξουμε αυτό το βιβλίο ηλεκτρονικά - διαδικτυακά. Με το παρόν μπλογκ, με το φόρουμ, με το σάιτ που είναι υπό κατασκευή και θα μπει σε λειτουργία σε κάνα δίμηνο, το βιβλίο σε λίγο καιρό θα υπάρχει σε διαδικτυακή μορφή. Κι αν κάποτε οι συνθήκες ωριμάσουν, θα είναι εύκολη μια μεταφορά του σε έντυπη μορφή...

    Πληροφοριακά αναφέρω ότι περίπου το 90% του υλικού έχει συλλεχθεί, περίπου το 60% έχει αρχειοθετηθεί, και περίπου το 30% ήδη εκτίθεται και παρουσιάζεται στο φόρουμ μας.
    Ήδη δουλεύουμε σε αυτό το έργο πάνω από ένα χρόνο, και θα είχαμε τελειώσει τώρα αν υπήρχε κάποια βοήθεια από τους εκτός ΣΦΙΠ. Ελπίζουμε να έχουμε τελειώσει σε κάνα εξάμηνο.

    Το ότι παράλληλα με αυτή την προσπάθεια, υπάρχει και ενεργός συμμετοχή στα δρώμενα τα τωρινά, ότι έγιναν και 3-4 βραβεύσεις προσώπων που απετέλεσαν σημαίες του Πιερικού σε διάφορες εποχές, σημαίνει ότι σημασία έχει για μας ο σεβασμός στην Ιστορία μας, κι όχι η προσωπική προβολή μας. Δεν θα κάτσω να αποδείξω σε κανέναν ότι δεν είμαι ελέφαντας. Μια φορά βγήκα στην τηλεόραση πριν 18 μήνες, κάνοντας ένα κάλεσμα στον κόσμο της Κατερίνης για την συλλογή αρχειακού υλικού.
    Αν ήθελα προσωπική προβολή, τις 3000 ώρες που έχω διαθέσει στην συλλογή και αρχειοθέτηση, θα τις είχα διαθέσει για άλλο λόγο...

    Στη διάθεσή σου όποτε θέλεις, για οτιδήποτε σχετιζόμενο με τον ΣΦΙΠ, αρκεί να μην μας κατηγορήσεις και πάλι για πίτες και δημοσιότητες.

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που χτυπούσε κανείς τη λέξη "Πιερικός" στο google και σχεδόν δεν έβγαζε τίποτα.Σήμερα πρέπει να είμαστε τουλάχιστον περήφανοι που μπορούμε ψηφιακά να βρούμε τον Πιερικό σε κάθε χρονιά ξεχωριστά από το 1961 μαζί με φωτογραφίες στατιστικά και αναμνήσεις.Το μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι μαθαίνουν επιτέλους τα μικρά παιδιά (αλλά και εμείς) ποιός είναι ο Πιερικός και πραγματικά συγκινήθηκα και συνειδητοποίησα ότι αξίζει τον κόπο και ότι φέρνει αποτέλεσμα όταν είδα σε κάποιο site μια βαθμολογία (που είχαμε ήδη ανεβάσει στο φορουμ του ΣΦΙΠ) όπου ο Πιερικός είναι πρώτος στην Α Εθνική και ο πιτσιρικάς που την είχε ποστάρει καμάρωνε.Αυτά και πολλά άλλα από την ιστορία της ομάδας δεν ήταν πολύ γνωστά.

    Επειδή τυχαίνει να είμαι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Μελανόλευκων και ΣΦΙΠ έχω να πω ότι δεν υπάρχει καμια διχόνοια,απλώς υπάρχει εξειδίκευση,το Club στα οπαδικά και ο ΣΦΙΠ στα ιστορικά.Ίσα ίσα αυτά που δημοσιεύονται εδώ γίνονται αντικείμενο σχολιασμού και θαυμασμού από τα μέλη του Club,oπότε παρακαλώ να μην αφήνουμε αρνητικές εντυπώσεις. Το ότι έχουμε την πολυτέλεια σαν ομάδα να υπάρχουν άνθρωποι που να την υπηρετούν από διάφορες πλευρές δεν σημαίνει ότι είμαστε και σε αντίπαλες πλευρές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή