Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Σε μια εποχή που όλα ονομάζονται δύσκολα. Γράφει ο Πατριάρχης του μπάσκετ Αλέκος Τσιώτσιος

Τα πράγματα δύσκολα, οι μέρες δύσκολες, η ζωή δύσκολη. Υπάρχουν ακόμα πράγματα που ομορφαίνουν τη ζωή μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα.
Ένα από αυτά είναι και η θετική πορεία του Πιερικού Μπάσκετ.
Για τους φίλους του αθλητισμού αυτό που κατάφερε φέτος η ομάδα μας με τα πενιχρά μέσα της και τις περιορισμένες δυνατότητες των καιρών αντανακλά κυρίως στις προσπάθειες του προέδρου της ομάδας μας Αποστόλη Πόδα και βέβαια των συνεργατών τοι κ.κ Ι. Πόδ, Γιαλένια, Λιακόπουλου, Μπαραλιάκου, Δ.Ι.Πόδα, Ρογκότη, Ταβατζή.
Ο Αποστόλης, αγαπημένο παιδί της πόλης, με έφεση στα δύσκολα, σήκωσε κυρίως το δυσβάσταχτο βάρος της χρηματοδότησης.
Σεμνός και ταπεινός χωρίς τυμπανοκρουσίες, ένας άνθρωπος ρομαντικός για την εποχή μας, με αγάπη για την πόλη του και την ομάδα της, με διάθεση προπαντός για κοινωνική προσφορά, κατάφερε και με τη βοήθεια των άξιων συνεργατών του, αυτό που στην αρχή της χρονιάς φάνταζε τουλάχιστον πολύ δύσκολο, να κρατηθεί η ομάδα στην κατηγορία.
Συγχρόνως για χιλιάδες παιδιά της πόλης μας πέρασε με τη στάση του το κλίμα του ευ αγωνίζεσθαι.
Αυτό είναι για μένα και η μέγιστη κοινωνική προσφορά.
Το μήνυμα που πέρασε ότι παιδιά είναι ότι αξίζει ν’ αγωνίζεται κανείς για τα κοινά και προπαντός ότι ο αγώνας μπορεί να δικαιωθεί, όταν κανείς προσπαθεί.
Για όλους λοιπόν εμάς που μας έκανε την ελπίδα βεβαιότητα διαρκείας, θεωρώ ότι είναι καλό να απονέμεται ο προσήκων έπαινος του Δήμου και των Πολιτών σ’ όσους ξοδεύουν χρόνο και αγωνίζονται για τα κοινά, παρότι η κοινή προσφορά συνήθως δεν αποτιμάται.
Είμαστε και θα είμαστε μαζί του.


Αλέκος Τσιώτσιος

1 σχόλιο:

  1. Ο Αποστόλης ο Πόδας και το Δ.Σ. του ΣΦΚ Πιερικός/Αρχέλαος είναι οι συνεχιστές της μεγάλης και όμορφης ιδέας του Πιερικού των δεκαετιών του '70 και των αρχών του '80.
    Του Πιερικού μας του, αξεπέραστου μέχρι σήμερα, Αλέκου Τσιώτσιου.
    Η Ιστορία του Πιερικού μας έχει ανάγκη απ' αυτές τις τόσο πολύτιμες συνταγές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή