Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

3 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΕΡΙΚΟΣ/ΑΡΧΕΛΑΟΣ - 50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΕΡΙΚΟΣ

Η ιστορία του συλλόγου.

Ένα χρόνο συμπλήρωσε η ιστορική συνένωση των δύο μπασκετικών συλλόγων της Κατερίνης. Του Πιερικού και του τμήματος μπάσκετ του Αρχελάου. Το 2008 ήταν χρονιά ορόσημο στα αθλητικά δρώμενα της Πιερίας, αφού η δυναμική αποφασιστικότητα και των δύο πλευρών προχώρησε στο εγχείρημα της δημιουργίας ενός μεγάλου συλλόγου.

Και από ότι δείχνουν τα πράγματα ο σκοπός υλοποιείται, αφού εκτός από την ανδρική ομάδα που πέτυχε στην περσινή περίοδο το στόχο της παραμονής στη Β΄ εθνική κατηγορία, εκατοντάδες νέοι και νέες, θωρακισμένοι με πίστη και αγάπη για το άθλημα, συμβάλλουν με τον τρόπο τους στο αθλητικό ήθος, την αγωνιστική πειθαρχία και κύρια, στο ήρεμο κλίμα που υπάρχει στις ομάδες υποδομής. Αξιοσημείωτο είναι και το ενδιαφέρον των γονέων που πλαισιώνουν τις δραστηριότητες του Πιερικού Αρχελάου.

Η εκπλήρωση των υψηλών στόχων που απαιτεί χρόνο, χάρη στη δυναμική συμπαράσταση του φίλαθλου κόσμου της Πιερίας που το αμείωτο και συγκινητικό ενδιαφέρον του για το σύλλογο που εκδηλώνεται πανηγυρικά τις Κυριακές στους αγώνες του πρωταθλήματος, θα είναι πιο εύκολη.

Με δεδομένη αυτή τη συμπαράσταση, η υπόσχεση του συλλόγου ότι η ομάδα θα σταθεί με ήθος και πολιτισμό μέσα και έξω από τους αγωνιστικούς χώρους και θα χαρίσει σημαντικές στιγμές στο φίλαθλο κοινό, τουλάχιστον μέχρι τώρα έχει τηρηθεί. Η κοινή συνισταμένη για την αγάπη προς τη νεολαία της περιοχής και το Ενωμένο Πιερικό Μπάσκετ, δημιούργησαν μια αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης που τα αποτελέσματά της έχουν ήδη γίνει ορατά.

Με την ολοκλήρωση του πολυπόθητου κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού και την υλοποίηση των εξαγγελιών για άλλους νέους αγωνιστικούς χώρους, η αθλητική μπασκετική δραστηριότητα θα είναι στο μεγαλείο της. Και αν η συνεργασία με τις αρχές της πόλης και του νομού που βρίσκεται σε καλό επίπεδο, είναι πιο γρήγορα αποτελεσματική και ουσιαστική, τότε θα έχουμε στο πιερικό μπάσκετ τις επιθυμητές συνθήκες και αυτό όχι μόνο δεν είναι ακατόρθωτο, αλλά είναι πολύ απλό και λογικό.

Τέλος, εντυπωσιακή και ελπιδοφόρα χαρακτηρίζεται η συμμετοχή του εμπορικού κόσμου της Πιερίας στις δραστηριότητες του Πιερικού Αρχελάου, αφού σ΄ αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες η συνεισφορά του με τη μορφή της χορηγίας ήταν και είναι λίαν ικανοποιητική.

Και από ότι φαίνεται το μέλλον του Πιερικού Αρχελάου είναι ευοίωνο. Το ενωμένο πιερικό μπάσκετ που δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο καλύτερα χέρια και συνθήκες, τώρα πρέπει να πάει ακόμη πιο ψηλότερα. Εκεί που το αρμόζει. (Πηγή: ΣΦΚ Πιερικός/Αρχέλαος)

Πιερικός/Αρχέλαος: Η ισχύς εν τη ενώσει
Το σλόγκαν που κυριαρχεί στην Κατερίνη εδώ και δύο χρόνια αποτελείται από 7 λέξεις και εμπεριέχει όλο το νόημα της συνύπαρξης του Πιερικού και του Αρχέλαου υπό την ίδια στέγη: «Μια ομάδα, ένα όραμα, μια πόλη ενωμένη». Η πορεία των «μελανόλευκων» στο φετινό μαραθώνιο της Β' Εθνικής ήταν απλά το πειστήριο.
Ο Πιερικός/Αρχέλαος απέδειξε ότι η ομηρική ρήση δεν είναι τυχαία. Η ένωση, εκτός από ισχύ, φέρνει και ανόδους! Η Κατερίνη θα έχει για πρώτη φορά εκπρόσωπο στην Α2 και η συνένωση των δύο ομάδων της πόλης ήταν ο κυριότερος παράγοντας που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν ήταν όμως και ο μοναδικός, όπως λέει στο «Goal» ο πρόεδρος Απόστολος Πόδας, ο άνθρωπος που πίστεψε περισσότερο από κάθε άλλον σε αυτό το εγχείρημα που είχε ως αφετηρία του το καλοκαίρι του 2008.

«Οι εποχές απαιτούν συνενώσεις»

«Στην Κατερίνη γίνεται μια συνολική προσπάθεια σε αθλητικό επίπεδο από το 2005 και στο μπάσκετ από το 2008, μετά τη συνένωση του Πιερικού με τον Αρχέλαο. Αυτή η ομάδα εκπροσωπεί όλη την πόλη, ήταν επιθυμία όλων των φιλάθλων να γίνει η συνένωση και οι συνθήκες ήταν ώριμες για αυτό το εγχείρημα. Οι εποχές απαιτούν συνενώσεις δυνάμεων» εξηγεί ο πρόεδρος του Πιερικού/Αρχέλαου. Εκτός από συνενώσεις, όμως, οι εποχές απαιτούν και επαναπατρισμούς!

Ο Πιερικός/Αρχέλαος ξεκίνησε τη χρονιά με έξι γηγενείς παίκτες στο ρόστερ (τους Παπαμιχαήλ, Ράπτη, Τσαϊτουρίδη, Δαμαλή, Θεολόγου και τον Γιώργο Χρυσανθόπουλο, που αποφάσισε όμως να αποσυρθεί από το μπάσκετ πριν από την έναρξη της σεζόν), κάτι που αποτέλεσε την καλύτερη δυνατή κόλλα στο εσωτερικό της ομάδας. Από την επόμενη σεζόν, μάλιστα, ο Πιερικός/Αρχέλαος φιλοδοξεί να έχει έτοιμο και το νέο γήπεδο της πόλης (1.500 θέσεων) ώστε να στεγάσει τον πολυάριθμο κόσμο που στήριξε τη φετινή του προσπάθεια.

«Πολλή δουλειά, λίγα λόγια»

«Η παρουσία του κόσμου έπαιξε μεγάλο ρόλο στην άνοδο, αφού δημιούργησε μια σχεδόν απόρθητη έδρα. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι χάσαμε μόνο ένα ματς στο γήπεδό μας όλη τη χρονιά (σ.σ.: από τη ΜΕΝΤ). Η πορεία της ομάδας δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς. Από την αρχή είχαμε βάλει στόχο να κάνουμε μια καλύτερη πορεία και αυτό περιελάμβανε και την άνοδο. Τίποτα δεν έγινε τυχαία, αλλά με πολλή δουλειά και λίγα λόγια. Οι επιλογές του καλοκαιριού αποδείχθηκαν επιτυχημένες, οι προϋποθέσεις υπήρχαν και το αποτέλεσμα δικαίωσε τις προσπάθειες» καταλήγει ο Απόστολος Πόδας.

Γιάννης Ροδοστόγλου

Είναι ακόμα 27 ετών, αλλά έχει κάνει το γύρο της Ελλάδας! Ο Γιάννης Ροδοστόγλου έχει κάνει αξιοπρόσεκτη καριέρα από την ημέρα που άφησε πίσω του τον Παναθηναϊκό, ωστόσο η πορεία του την τελευταία 7ετία περιλαμβάνει επτά διαφορετικές ομάδες και πέντε πόλεις! Από την Αθήνα (Ιωνικός ΝΦ, Ταύρος) στο Αίγιο (Κεραυνός), από εκεί στον Βόλο (Ολυμπιακός), πάλι πίσω στην πρωτεύουσα (Μίλωνας και Παλαιό Φάληρο) και εν συνεχεία στη βόρεια Ελλάδα. Πέρυσι στη Δράμα και φέτος στην Κατερίνη

«Ποτέ δεν είχα πρόβλημα να μείνω κάπου, αλλά πάντα έβρισκα κάτι καλύτερο. Αυτό είναι το νόημα για μένα, να κάνεις πάντοτε κάτι καλύτερο στη ζωή σου» λέει ο πρώτος σκόρερ του Πιερικού/Αρχέλαου, που δεν θα έλεγε «όχι» στο ενδεχόμενο να σταματήσει φέτος την περιοδεία του. «Είχα να ανέβω κατηγορία από τότε που έπαιζα στον Ταύρο και είχαμε ανέβει στη Γ' Εθνική. Στην Κατερίνη δέσαμε από την αρχή. Είχαμε καλούς χαρακτήρες και ήμασταν μια παρέα, πρώτα εκτός γηπέδου και μετά μέσα σε αυτό. Γι' αυτό βγήκε το αποτέλεσμα που βγήκε. Ποτέ δεν αγχωθήκαμε, ξέραμε ότι θα κάνουμε αυτό που μπορούμε και αν είμαστε άξιοι, θα ανέβουμε» τονίζει ο Ροδοστόγλου.

Δημήτρης Γαλάνης

Ξεκίνησε την προπονητική από μικρό παιδί, αφού μόλις στα 23 του χρόνια πήρε το βάπτισμα του πυρός ως πρώτος προπονητής, όταν κλήθηκε να κοουτσάρει τον Φίλιππο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της σεζόν 1997-98. Η πρώτη γνωριμία του Δημήτρη Γαλάνη με τον Πιερικό/Αρχέλαο έγινε, επίσης, στα μέσα της σεζόν. Ηταν στο τέλος του πρώτου γύρου της σεζόν 2008-09, όταν η ομάδα της Κατερίνης είχε ρεκόρ 4-9 και βρισκόταν μία θέση πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού. Εν τέλει σώθηκε και έβαλε τον πήχη πολύ ψηλότερα.

«Πέρυσι ο στόχος ήταν να σώσουμε την παρτίδα, όμως στην πορεία άλλαξαν πολλά πράγματα στην προσέγγιση της λέξης ομάδας. Φέτος αυτό έγινε σε μεγέθυνση και μπορέσαμε μόνοι μας να ορίσουμε τις τύχες μας» υπογραμμίζει ο Δημήτρης Γαλάνης. «Δεν ήταν εξ αρχής αυτοσκοπός η άνοδος. Το πρώτο μέλημα ήταν να πάρουμε παιδιά με καλό μενταλιτέ στην προπόνηση, να στελεχώσουμε καλύτερα το προπονητικό σταφ και να αλλάξει η λειτουργία και η δομή της ομάδας. Το τελικό αποτέλεσμα (23-7) μας ικανοποιεί απόλυτα, αν αναλογιστούμε και το γεγονός ότι ο συναγωνισμός μεταξύ του Πιερικού/Αρχέλαου και των ομάδων του κέντρου δεν είναι ''ισότιμος'', γιατί εμείς κατεβαίνουμε δέκα φορές στην Αθήνα και αυτές ανεβαίνουν πέντε» καταλήγει ο προπονητής των «μελανόλευκων». (ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΙΣΤΙΟΛΗ sentragoal.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου