Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ (Σ.Φ.Ι.Π.)

Όλοι οι επίσημοι αγώνες του Πιερικού καταγεγραμμένοι στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Φίλων Ιστορίας Πιερικού

Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού με αδιάλειπτη προσπάθεια, με μεράκι και αγάπη για τον Πιερικό, έχει καταγεγραμμένα στην επίσημη ιστοσελίδα του, www.pierikos.info, 1827 επίσημα παιχνίδια της αγαπημένης μας ομάδας. Όλοι οι αγώνες βρίσκονται σε ημερολογιακή σειρά στο forum της ιστοσελίδας www.pierikos.info/forum, όπου προστίθενται καθημερινά επιπλέον στοιχεία, όπως συνθέσεις ομάδων, σκόρερ, φωτογραφίες, αποκόμματα εφημερίδων και σχόλια των φίλων του Πιερικού. Υπολείπονται ελάχιστοι αγώνες από τη συμμετοχή της ομάδας στο κύπελλο Ελλάδας. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί και αυτό το κομμάτι των αγώνων.
Συνεντεύξεις, αφιερώματα, στατιστικά και ιστορικά στοιχεία, συζητήσεις, ντοκουμέντα από την ιστορία των φιλάθλων του Πιερικού καταγράφονται σε σταθερή, ημερήσια βάση και συνθέτουν ένα ατελείωτο παζλ αναμνήσεων, και συγκινήσεων με επίκεντρο το μεγάλο Πιερικό. Ξεχωριστή θεματική ενότητα έχει προβλεφθεί και για το μπάσκετ του Πιερικού όπου κι εκεί κάθε φίλος της ομάδας και του αθλήματος μπορεί να αποστέλλει τις αναμνήσεις και το υλικό του.
Η συμβολή του Προέδρου του Σ.Φ.Ι.Π., Στέλιου Καραγεώργη, στη συγκέντρωση και προβολή του αρχειακού υλικού είναι τεράστια και αξίζει ιδιαίτερης μνείας και αναφοράς. Τα ευχαριστώ για την επίπονη και σημαντική δουλειά του θα μπορούσαν να εκφραστούν με την αποστολή μιας μικρής ανάμνησης, μιας μικρής έστω εικόνας, μιας λέξης για όσα ζήσαμε στην πενηντάχρονη ιστορία του Πιερικού. Ο ρομαντισμός κάποιων ανθρώπων και η αγάπη τους σε ιδέες δεν μετριέται με χρήμα, με ύλη και φθαρτά μέσα. Εδώ η ανιδιοτέλεια γράφει τη δική της ιστορία και μας αφήνει κάποια καλά στοιχεία που πρέπει ως παρακαταθήκη να τα αξιοποιήσουμε κατάλληλα.
Θα πρέπει να επισημάνουμε πως σημαντική συμμετοχή σε υλικό παρέχουν στον σύλλογο οι αδελφοί Ξενίδη, που κι αυτοί με τη σειρά τους έχουν δικαιωματικά τη δική τους ξεχωριστή σελίδα στην καταγραφή των ιστορικών στιγμών του Πιερικού.
Ακούραστος, αθόρυβος εργάτης του Σ.Φ.Ι.Π., ο γραμματέας Γιώργος Λάλας συνδράμει τα μέγιστα στις δραστηριότητες του συλλόγου, στη συγκέντρωση υλικού, θαυμάζοντας με δέος κάθε εικόνα μνήμης, κάθε στιγμή χαράς και λύπης της Πιερικάρας μας.
Η προσπάθεια συνεχίζεται, χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς υπερβολές. Για οποιεσδήποτε παραλείψεις ο φίλαθλος κόσμος οφείλει να δείξει κατανόηση και ταυτόχρονα να συνδράμει στο δύσκολο, αλλά σπουδαίο έργο που επιτελείται.
Η πενηντάχρονη ιστορία του Πιερικού πρέπει να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για όλους όσους αγαπούν ειλικρινά το σύλλογο της Κατερίνης. Πρέπει να μάθουν και να διδαχτούν οι νέοι, πρέπει να θυμηθούν οι παλιοί.

Χρόνια Πολλά στον Πιερικό μας


Γιάννης Τσαπουρνιώτης
(Αντιπρόεδρος Σ.Φ.Ι.Π.)

1 σχόλιο:

  1. Γιάννη είμαστε πολύ υπερήφανοι που ο Σ.Φ.Ι.Π. έχει στις τάξεις του έναν Άνθρωπο με εξέχουσα προσωπικότητα όπως εσύ αδερφέ μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή