Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Συγκίνηση και δέος στο χορό των Παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Πιερικού

Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, για μια ακόμη χρονιά, η χοροεσπερίδα του Συλλόγου των Παλαίμαχων Ποδοσφαιριστών του Πιερικού. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν άνθρωποι για την προσφορά τους στον Πιερικό, στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό, πρώην προπονητές και διατελέσαντες πρόεδροι του ερασιτέχνη Πιερικού, όπως και ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η βράβευση του αείμνηστου προπονητή της δεύτερης ομάδας του Πιερικού της δεκαετίας του ’60, του Αλέκου Χελιδώνη. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβαν οι κόρες του από τον βετεράνο τερματοφύλακα Πέτρο Πουρπουτίδη. Η αναφορά του στον άνθρωπο και προπονητή Χελιδώνη προκάλεσε ρίγη συγκίνησης, δέος και θαυμασμό σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Δεν πέρασε απαρατήρητη και η βράβευση του Δημήτρη Τσιούχα, παλιού στόπερ της ομάδας της Κατερίνης, αγιογράφου, που σε ηλικία 48 ετών σήμερα, με 8 παιδιά, συνεχίζει να αγωνίζεται στο ερασιτεχνικό σωματείο του Τριποτάμου Βέροιας. Άξια αναφοράς αποτελεί και η βράβευση των παλαιμάχων στα αδέρφια Ξενίδη, μελών του Σ.Φ.Ι.Π., για το πλούσιο αρχειακό υλικό τους.

Η επαφή μας με όλους αυτούς τους γίγαντες του Πιερικού, μας άφησε άφωνους, για μια ακόμη φορά. Το μεγαλείο του Πιερικού, η ανεξάντλητη και πλούσια ιστορία του, μας κάνουν να αισθανόμαστε πολύ μικροί, ταυτόχρονα όμως μας κρατούν σε μια διαρκή επαγρύπνηση και εγρήγορση καθώς η αγάπη και η αγωνία για το σύλλογο συνοδεύουν πάντα την ζωή μας.

Ο Πιερικός είναι ένα πολύ δυνατό συναίσθημα. Εάν δεν το ζήσεις, εάν δεν ανατρέξεις στο παρελθόν δεν μπορείς να εκφράσεις με λόγια τους χτύπους της καρδιάς.

Θερμά συγχαρητήρια στον Σύλλογο των Παλαιμάχων για την όμορφη εκδήλωση.

2 σχόλια:

  1. Θερμά συγχαρητήρια στους Παλαίμαχους για την ξεχωριστή αυτή βραδυά.
    Συγχαρητήρια και σε σένα 15august για την γλαφυρή περιγραφή των εντυπώσεών μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο παιδιά για την ατέλειωτη και ανιδιοτελή αγάπη ασς για τον Πιερικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή