Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Αν δεν αγαπάς το παρελθόν τουλάχιστον μην το σκοτώνεις

«Μην προσπαθείτε να σώσετε το παρόν με όμορφα λόγια, με ρομαντικές αναδρομές στο παρελθόν, σκαλίζοντας στιγμές από τον μεγάλο Πιερικό των ένδοξων ετών. Μας ενδιαφέρει η ομάδα του τώρα, η ομάδα που πρέπει να σώσει την κατηγορία για να προχωρήσει μπροστά, να δει το μέλλον με αισιοδοξία».
Είναι παρατηρήσεις που συχνά μας επισημαίνουν φίλοι του Πιερικού που αγωνιούν για την πορεία της ομάδας μας, για το παρόν και το μέλλον. Και φυσικά ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού είναι αδιανόητο να περιορίσει το ενδιαφέρον και την αγάπη του μόνο για τον Πιερικό του παρελθόντος. Άλλωστε η ιστορία καταγράφεται καθημερινά και ο Σ.Φ.Ι.Π. υπάρχει για να σώσει κάθε εικόνα και κάθε στιγμή από το τότε, από το τώρα κι από το αύριο.
Είμαστε ερωτευμένοι με το παρελθόν γιατί αυτό μας έκανε να αγαπήσουμε την ομάδα, μ’ αυτό δοξάστηκε ο σύλλογος και σ’ αυτή τη διαδρομή των πενήντα ετών, με αυτήν την ομάδα, αναδείχτηκαν σπουδαίες ποδοσφαιρικές και μπασκετικές μορφές που λάμπρυναν με την παρουσία τους τον τόπο μας, τον Πιερικό και την Εθνική ομάδα.
Αυτό το παρελθόν δεν είναι δυνατόν να το σκοτώσουμε. Είναι η πυξίδα μας, ο φάρος για να βρούμε μια ακτίνα φωτός που θα μας καθοδηγήσει στο μέλλον. Από την ιστορία θα πρέπει να διδαχτούμε, να μάθουμε. Να μάθουμε πως ήρθαν οι μεγάλες επιτυχίες. Να γνωρίσουμε πως καλλιεργήθηκε αυτή η τεράστια αγάπη και η προσήλωση στην ομάδα της Κατερίνης. Πως κατακτήθηκε η εκτίμηση των φιλάθλων όλης της Ελλάδας για μια μεγάλη επαρχιακή αθλητική δύναμη, όπως ήταν, και είναι για όλους εμάς, ο Πιερικός.
Θα πρέπει όμως να διδαχτούμε κι από τα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν το σωματείο σε νεκρές περιόδους και εποχές που δεν πρέπει και δεν αξίζουμε να ζήσουμε ποτέ ξανά. Να διδαχτούμε και να μην τα επαναλάβουμε ποτέ.
Αγαπάμε τον Πιερικό, αγαπάμε την Ιστορία του.
Όποιοι αγνοούν και αδιαφορούν για το παρελθόν του σωματείου μας, τουλάχιστον ας μην το σκοτώνουν, ας μην προσβάλλουν το μεγαλείο μιας ομάδας από την οποία έγινε γνωστή η Κατερίνη στο πανελλήνιο.

Γιάννης Τσαπουρνιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου