Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Γιώργος Κεφαλίδης.

Κατοικώ μακρυά από την Κατερίνη, αλλά αυτό δεν αποτελεί λόγο του να μη μαθαίνω τι γίνεται και τι λέγεται, τουλάχιστον για θέματα που με αφορούν προσωπικά.
Επειδή λοιπόν από κάποιους υπήρξε μια αμφιβολία, για το αν ο Γιώργος Κεφαλίδης χρίστηκε διεθνής εν όσω ήταν παίκτης του Πιερικού, επανέρχομαι για τελευταία φορά.

Παραθέτω απόσπασμα του αρχείου της ΕΠΟ, που αφορά τον αγώνα της Εθνικής που έγινε στις 27/11/1963 στην Λευκωσία.


Όπως βλέπετε, μέχρι και η ΕΠΟ αναφέρει τον Κεφαλίδη σαν παίκτη της ΑΕΚ!
Τα λεγόμενα της ΕΠΟ όμως, σίγουρα δεν αποτελούν θέσφατα. Ο Κεφαλίδης πήγε την επόμενη χρονιά στην ΑΕΚ. Δικαιούνται βέβαια και στην ΕΠΟ να κάνουν λάθη. Δεν δικαιούμαστε όμως εμείς να ανακυκλώνουμε αυτά τα λάθη, ειδικά όταν γίνονται εις βάρος της ομάδας μας και εις βάρος της Ιστορίας μας.
Ο Γιώργος Κεφαλίδης έπαιζε στον Πιερικό εκείνη την χρονιά. Ήταν η τρίτη και τελευταία χρονιά του στον Πιερικό. Πέντε μήνες μετά από αυτό το παιχνίδι, έπαιξε το τελευταίο του με την φανέλα του Πιερικού, το τελευταίο του που είμαι σίγουρος ότι θα το θυμάται ακόμα και σήμερα, αφού παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή του, στις 29/3/1964...


(Αθλητική Ηχώ)

Τελειώνω συνοψίζοντας ότι οι παίκτες του Πιερικού που έγιναν διεθνείς εν όσω φορούσαν την φανέλα του είναι οκτώ, οι εξής:
Γιώργος Κεφαλίδης
Γιάννης Χριστοφορίδης
Νίκος Πανταζής
Ντίνος Καμπάς
Νίκος Καλαμπάκας
Λάκης Παπαϊωάννου
Γιώργος Κωστίκος
Αστέριος Γιώτσας


Στέλος Καραγεώργης (Πρόεδρος του ΣΦΙΠ)

3 σχόλια:

  1. Ο Κεφαλίδης κατέχει σημαντική θέση στην Ιστορία του Πιερικού και δίκαια την κατέχει.
    Άρθρα σαν του Προέδρου Στέλιου Καραγιώργη τοποθετούν την Ιστορία του Πιερικού μας στις κατάλληλες διαστάσεις.
    Παράπονα και γκρίνιες μπορεί να υπάρξουν σ' αυτή τη προσπάθεια, αλλά είμαστε όλοι εδώ οι Πιεριείς να τις αιτιολογήσουμε και να τις αποδεχτούμε ή να τις απορρίψουμε.
    Όλα παίζουν σ' αυτή την προσπάθεια, που στόχο έχει την ανάδειξη της πολύτιμης Ιστορίας του αγαπημένου μας Πιερικού, ως παρακαταθήκη για τις επόμενες γεννιές Πιερικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eύγε Πρόεδρε του Σ.Φ.Ι.Π. Η πλούσια κληρονομιά του ΠΙΕΡΙΚΟΥ πρέπει να καταγραφεί σωστά και να αναδειχτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ιστορία χρειάζεται σκάλισμα,ποιός ξέρει τί άλλο θα μάθουμε και κυρίως τί θα διδαχτουμε.Μπράβο Στέλιο για την ανακάλυψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή