Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Αληθές Αζιμούθιο...

Ο Σύλλογος Φίλων Ιστορίας Πιερικού αισθάνεται την ανάγκη να γνωστοποιήσει στο φίλαθλο κόσμο του Πιερικού ότι συστήθηκε και λειτουργεί εδώ και μήνες, με λεπτότητα, σεμνότητα και σεβασμό απέναντι στο όνομα Πιερικός. Δεν οικειοποιείται την μεγάλη ιστορία του συλλόγου, ούτε επιδιώκει την προβολή των μελών του μέσα από τη δράση του. Πολύ περισσότερο δεν επιθυμεί να περιθωριοποιήσει πρόσωπα και θεσμούς που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στον Πιερικό.

Σκοποί μας εξακολουθούν να παραμένουν, η διάδοση όλων των εκείνων των μορφών που δόξασαν και δοξάζουν το σύλλογο, η συμμετοχή των μελών μας στην ανάπτυξη του φίλαθλου πνεύματος στην Πιερική κοινωνία -και ειδικά στα νέα παιδιά-, και η πολιτιστική και κοινωνική ανάδειξη σε καθετί που σχετίζεται με την Ιστορία του συλλόγου. Οι συγκυρίες των ημερών, η σκληρότητα της κοινωνίας μας δεν συμβαδίζουν με τον ρομαντισμό που ενεργοποιεί το όραμα μας και δεν μας επιτρέπουν να καταδείξουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα του ονειρεμένου εγχειρήματος μας. Γνωρίζουμε ότι δεν χτίζονται παλάτια στην άμμο μόνο με εθελοντισμό και αγνότητα, ευελπιστούμε όμως σε μια δυναμικότερη ενεργοποίηση και συνδρομή.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όσα πενιχρά μέσα διαθέτουμε, με ανιδιοτέλεια και αγάπη για τον ιστορικό σύλλογο, με απώτερο μέλημα την προβολή της Ιστορίας και του ονόματος του μεγάλου Πιερικού που σε λίγους μήνες συμπληρώνει πενήντα χρόνια ζωής.

Ταυτόχρονα δηλώνουμε ότι απεμπλέκουμε όλους όσους φορείς προσφέρθηκαν να βοηθήσουν και να στηρίξουν τον ΣΦΙΠ, και ενδεχομένως στην συνέχεια να άλλαξαν γνώμη. Δηλώνουμε όμως παρ' όλα ταύτα, ότι θα βοηθήσουμε παρέχοντας αφιλοκερδώς το όποιο υλικό έχουμε στην κατοχή μας και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο μπορούμε, σε οποιονδήποτε φορέα θελήσει να πραγματοποιήσει στόχο παρόμοιο με τους δικούς μας, κι αυτό γιατί ο Πιερικός και η Ιστορία του για μας ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε πάνω από πολιτική, πρόσωπα και καταστάσεις.

Το ότι οι συγκυρίες δυσχεραίνουν την ολοκλήρωση του εγχειρήματός μας, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει έργο. Η συλλογή αρχειακού υλικού έχει ξεκινήσει προ πολλού, και εντός των προσεχών ημερών θα αρχίσει η δημοσίευση σε καθημερινή βάση τμημάτων του αρχείου μας στο sfipierikou.blogspot.com

Για το ΔΣ του ΣΦΙΠ
          ο Πρόεδρος                     ο Γ.Γραμματέας
Σ. Καραγεώργης                       Γ. Λάλας
  

2 σχόλια:

  1. Αγαπάμε και σεβόμαστε τον Πιερικό και τασσόμαστε ταπεινοί στρατιώτες, στην καταγραφή της πενηντάχρονης ιστορίας του.

    "Αγαπάς τον ΠΙΕΡΙΚΟ, αγαπάς την ΙΣΤΟΡΙΑ του!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για μας πάνω απ΄ όλα ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ και η ΙΣΤΟΡΙΑ του.
    Προχωράμε ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΕΡΑ!

    50 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΕΡΙΚΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή