Τρίτη, 16 Μαρτίου 2010

Πόλυς Φουλίδης – Αλέκος Τσιώτσιος

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!
ΤΟΛΜΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΜΕ!

Η αθλητική ιστορία της Κατερίνης έχει να καυχιέται για δύο μεγάλες φυσιογνωμίες που λάμπρυναν με την παρουσία τους το όνομα του μεγάλου Πιερικού μας.

Αν ο Πόλυς Φουλίδης είναι ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής που ανέδειξε ο Πιερικός και ένας από τα μετρημένα καλά δεκάρια του ελληνικού ποδοσφαίρου (ίσως ο καλύτερος στη θέση του), ο Αλέκος Τσιώτσιος είναι ο πατριάρχης του μπάσκετ στην πόλη μας. Αν ο Φουλίδης μάγεψε τους πάντες με τα περίτεχνα καμώματα της μπάλας, ο Τσιώτσιος αποτέλεσε κόσμημα παράγοντα για το μπάσκετ του Πιερικού, παράδειγμα προς μίμηση για κάθε διοίκηση.

Αυτούς τους δύο ανθρώπους είχα την τιμή και την τύχη να τους γνωρίσω και προσωπικά, να ανταλλάξω λίγες κουβέντες, να μάθω και πάνω απ’ όλα να διδαχτώ. Μόνο που είδα τον Πόλυ Φουλίδη να δακρύζει μπροστά μου ακούγοντας το όνομα Πιερικός και τους επαίνους προς το πρόσωπο του, είμαι γεμάτος σαν άνθρωπος, είμαι πλούσιος σαν φίλος του Πιερικού, και κατανοώ απόλυτα γιατί δεν έρχεται στο γήπεδο. Μόνο που άκουσα από τον Αλέκο Τσιώτσιο λίγες, αλλά σοφές λέξεις από τα χείλη του για την ιστορία του μεγάλου μας σωματείου, για ότι προσέφερε στο μπάσκετ, αισθάνομαι περήφανος γι’ αυτόν τον άνθρωπο, αισθάνομαι περήφανος που είμαι ένα μικρό κομμάτι, ένα μικρό μέλος της οικογένειας του Πιερικού.

Αγαπητοί φίλοι του Σ.Φ.Ι.Π., για κάποια πρόσωπα όπως ο Φουλίδης και ο Τσιώτσιος αξίζει να συνεχίσουμε με περισσότερο ζήλο το σπουδαίο και δύσκολο εγχείρημα που βάλαμε στοίχημα πριν από λίγους μήνες. Αξίζει γιατί ο Πιερικός έχει πολύ μεγαλύτερη ιστορία από αυτή που φανταζόμασταν όταν ξεκινούσαμε το τόλμημα μας.

Φίλε Πρόεδρε, Φίλε Γραμματέα, Φίλοι και μέλη του Σ.Φ.Ι.Π., σας ευχαριστώ για τις αξέχαστες στιγμές που μοιράζομαι μαζί σας με αφορμή την κοινή μας αγάπη, τον κοινό μας όραμα για τον Πιερικό. Μπορεί να είμαι ο τελευταίος εργάτης στο τεράστιο έργο μας, αλλά θα βγάζω από την ψυχή μου καθετί που με κάνει να αισθάνομαι δέος για την Πιερικάρα μας και την ιστορία της.

Με υγεία, ενότητα, ανιδιοτέλεια και δουλειά το όραμα θα γίνει πράξη.

Καλή δύναμη σε όλους.


Με τιμή
Γιάννης Τσαπουρνιώτης (Μέλος του Σ.Φ.Ι.Π.)

4 σχόλια:

 1. Αδερφέ μου Γιάννη,
  στο ξαναείπα, έχεις μια εκπληκτική ικανότητα να μεταφέρεις το ακριβές συναίσθημα, γι αυτό και σε χαρακτηρίζω ως ψυχή του ΣΦΙΠ.

  Όντως, από τις πιο συγκινητικές στιγμές της ζωής μου, ήταν όταν βούρκωσε ο Φουλιδης, από τα πιο σοφά λόγια που έχω ακούσει, ήταν αυτά που είπε ο Πατριάρχης Κυρ-Αλέκος.

  Το όραμα προχωράει αδερφέ Γιάννη, το στοίχημα θα το κερδίσουμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αξιότιμε Γιάννη,
  η έκφραση του οράματός σου και του αγνού αγώνα σου, αποτελεί για εμάς ήλιο και πιξύδα, που μας οδηγεί, μας δυναμώνει, μας πλυθαίνει, μας γιαγαντώνει.
  Αλλά για ποιό σκοπό;
  Να αναδείξουμε το μεγαλείο της ιδέας "ΠΙΕΡΙΚΟΣ".
  Να αναδείουμε την Πιερία και την Κατερίνη.
  Να αναδείξουμε την υγειή κοινωνία μας.
  Να αναδείξουμε το μέλλον μας, τα παιδιά μας, τους αυριανούς πολίτες αυτού του τόπου, σ' όποιο στίβο της ζωής αγωνιστούν.
  Χωρίς τις τους φωτεινούς αστέρες Φουλίδη και Τσιώτσιο, τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα, στην πραγματοποίησή τους.
  Αδερφέ Γιάννη, είμαστε παθιασμένοι υποστηρικτές του λαμπρού οράματος σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΠΙΕΡΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
  ΟΛΟΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ.ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΟΙΘΕΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ,ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.ΤΟ ΑΠΑΙΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΙΕΡΙΚΟΥ. ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΘΥΡΑ 5

  ΑπάντησηΔιαγραφή