Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Μετακομίζουμε...

Είναι γνωστό ότι πριν από 13 μήνες περίπου, ξεκινήσαμε σαν ΣΦΙΠ να έχουμε το δικό μας blog, σαν sfipierikou.blogspot.com στην αρχή, και σαν pierikos.info αργότερα.
Ο λόγος δημιουργίας του blog, ήταν να δημοσιεύουμε λίγο λίγο το αρχείο μας, και να γίνει το ίδιο το blog μια αφορμή για συσπείρωση μέσω των δημοσιεύσεων, και μια αιτία για να μεγαλώσει και να ολοκληρωθεί ίσως κάποτε το αρχείο...

Στην πορεία βρήκαμε προβλήματα. Δεν στέκομαι σε αθετήσεις και πισωγυρίσματα των υποσχέσεων που μας δόθηκαν κατά καιρούς, άλλωστε μέσα στην ανθρώπινη φύση είναι κι αυτά, κι αλίμονο αν στεκόμασταν εκεί.
Τα προβλήματα που αναφέρω ότι βρήκαμε, ήταν και είναι τεχνικής φύσεως. Προβλήματα λογικής δομής του blog. Το blog εξ ορισμού είναι φιαγμένο με τέτοιο τρόπο που ικανοποιεί ανάγκες προβολής επικαίρων ή μη γεγονότων. Πάσχει όμως σε πολλά άλλα, υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να υποστηριχθούν από αυτό το περιβάλλον λογισμικού. Για παράδειγμα, ενώ εγώ ο ίδιος έκανα τις περισσότερες αναρτήσεις, όταν ήθελα μετά από καιρό να ανατρέξω σε μία ανάρτηση, δυσκολευόμουν αφάνταστα να την βρώ, τρώγωντας αρκετή ώρα κάθε φορά. Δεν υπάρχει δυνατότητα λοιπόν ένα blog να υποστηρίξει λογικές δομές, πράγμα απαραίτητο για να υπάρξει και μια χρονολογική αρχειοθέτηση.

Το πρόβλημα θα το έλυνε σίγουρα κάποιος ιστότοπος. που θα είχε σχεδιαστεί και φιαχτεί σύμφωνα με τις ανάγκες του ΣΦΙΠ. Κάτι τέτοιο όμως θα απαιτούσε γνώσεις, χρόνο και χρήμα. Ούτε γνώσεις στον απαιτούμενο βαθμό υπάρχουν, ούτε χρήματα. Χρόνος υπάρχει λίγος, οπότε ψάξαμε για κάποια εναλλακτική λύση.

Κατασταλάξαμε, κι αποφασίσαμε την δημιουργία Forum. Το Forum έχει μια λογική δομή, κι έτσι μπορεί άνετα να υποστηρίξει μια ημερολογιακή αρχειοθέτηση που είναι το ζητούμενό μας. Ακόμα και σκόρπια στοιχεία να δημοσιεύουμε, θα παρουσιάζονται ταξινομημένα κατά χρονική σειρά γεγονότων (αφού έτσι το προγραμματίσαμε), κι όχι κατά χρονική σειρά δημοσίευσης...
Έχουμε προγραμματίσει όλες οι αναρτήσεις που έγιναν εδώ, να τις μεταφέρουμε στο Forum. Υπολογίζω ότι θα μας πάρει κάπου ένα μήνα.
Στα υπέρ της λύσης "forum", είναι και η βοήθεια που περιμένουμε από όλο τον κόσμο του Πιερικού, στο να μας προσφέρει ο καθένας ένα κομμάτι αρχείου που κατέχει, έστω κι αν αυτό το κομμάτι είναι σε μορφή αναμνήσεων। Γίνετε μέλη του forum και στείλτε έστω αναμνήσεις. Σκεφτείτε ότι και οι αναμνήσεις του καθενός μας, είναι κομμάτι της Ιστορίας του Πιερικού μας...

Αυτά για αρχή. Σίγουρα θα βρούμε μπροστά μας κι άλλα προβλήματα, αλλά εδώ είμαστε, θα βάλουμε όλοι ένα χεράκι και θα τα λύσουμε...

Εξήγησα πιο πάνω τους λόγους δημιουργίας του Forum. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
Δεν φιλοδοξούμε να γίνουμε χαλίφηδες στην θέση του χαλίφη, δεν φιλοδοξούμε να υποκαταστήσουμε ή αντικαταστήσουμε κανέναν. Η δημιουργία έγινε από ανάγκη... Το αναφέρω γιατί υπάρχουν κι άλλα forum για τον Πιερικό. Άλλωστε, όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει, η δική μας δουλειά είναι η καταγραφή και προβολή της ιστορίας, κι όχι η οργάνωση της κερκίδας και η οπαδική υποστήριξη. Εξηγούμαι, για να μην παρεξηγηθώ...
Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ιδέα, σε κάθε πρόταση, για να κάνουμε καλύτερο και λειτουργικότερο τον νέο μας ιστότοπο. Περιμένουμε γνώμες και προτάσεις.
Θα μας βρείτε στο http://www.sfip.forumgreek.com
To http://www.pierikos.info ,από 1η Μαρτίου θα σας οδηγεί στο forum, ενώ το blog θα παραμείνει στην παρούσα διεύθυνση ( http://www.sfipierikou.blogspot.com/ ) για αρχειακούς λόγους.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την συμμετοχή σας στην νέα μας προσπάθεια.

Στέλιος Καραγεώργης
Πρόεδρος ΣΦΙΠ

1 σχόλιο:

  1. Γιάννης Τσαπουρνιώτης18 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:57 μ.μ.

    Με πολλές αντιξοότητες και με μηδαμινή συνδρομή και στήριξη ο Σ.Φ.Ι.Π. συνεχίζει το δρόμο του, με βήματα σταθερά, με ρομαντισμό και όνειρα. Η προσπάθεια του Προέδρου και των υπολοίπων δεν σταματάει στις 11/04/2011. Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί εκείνο το αρχείο που θα κοσμεί την 100χρονη ιστορία του Πιερικού στις 11/04/2061. Γι αυτό απαιτείται η ενεργοποίηση όλων των μελών και φίλων, να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία της Πιερίας, να γεννηθούν οι διάδοχοι που θα συνεχίσουν και θα παραδώσουν και σε άλλες γενιές την πλούσια κληρονομιά του συλλόγου μας.
    Ένα σχόλιο, μια υπόδειξη, μια φωτογραφία, ένα κείμενο, μια προσωπική ανάμνηση και κάθε αναφορά σας με ότι σας δένει με τον Πιερικό δίνει φτερά και θάρρος στο εγχείρημα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή